Siz de patron olabilirsiniz

Siz de patron olabilirsiniz

Siz de patron olabilirsiniz
Siz de patron olabilirsiniz
İstanbul’daki metro istasyonlarında belirlenen alanların kiralanmasına karar veren Ulaşım AŞ, teklifleri Turyap aracılığıyla topladı.


 İstasyonlarda bulunan toplam 292 farklı alan için önceki gün kapalı zarf ile bankalar ve çeşitli şirketlerden kurumsal teklifleri gören Turyap, dün de açık artırmayla bireysel yatırımcıların tekliflerini aldı.

Kiralama işlemleriyle ilgili görüştüğümüz Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, 292 noktanın 101’i için bankaların ATM noktası olarak değerlendirmek adına teklif sunduğunu belirtti. Sarıbay, bu amaçla verilen tekliflerde metrekare bedelinin KDV dahil 2 bin 360 dolara kadar çıktığını ifade ederek, “Aynı ATM’nin metro istasyonunun hemen üstünde bir sokakta yer aldığında kira bedeli çok daha düşük oluyor. Metroda olunca ise rakam yüzde 100 artıyor. Bu iki katı bulan farkın en önemli nedeni de metronun içindeki ATM’nin mevsimsel olumsuzluklardan etkilenmemesi” dedi.

900 BİN $’I GÖZDEN ÇIKARANLAR VAR
8 büyük bankanın birer metrekarelik ATM alanlarına talip olduğunu kaydeden Sarıbay, kurumsal teklifler arasında en yüksek fiyata, KDV hariç yıllık 900 bin dolar kira ödemeyi öneren bir unlu mamül şirketinin ulaştığını söyledi. Sarıbay, şöyle konuştu: “Bir kozmetik şirketi de 363 metrekarelik alan için KDV hariç 600 bin dolar önerdi. Ödeme noktası yapmak isteyen bir kurum, yarım metrekare için aylık 400 doları gözden çıkardı. Teklif edilen en düşük metrekare kirası KDV hariç bin dolar. En iyi alışveriş merkezinde, metrekare fiyatlarının en çok 300 dolara kadar çıktığı düşünülürse bu rakamların anlamı ortaya çıkar. Ancak, şu gerçeği de unutmamak gerek: Burada genellikle hep küçük metrekarelerden söz ediyoruz. Rakam da ona göre yükseliyor tabii.”

Starbucks da metroyu gözlüyor Turyap’ın aldığı kurumsal tekliflerden bazıları şöyle:

 Flormar (kozmetik)
 Watsons (kişisel bakım)
 Turkcell (iletişim)
 Avea (iletişim)
 Mado (gıda)
 Hacı Sayid (gıda)
 Komşu Fırın (gıda)
 Kara Fırın (gıda)
 Gloria Jeans (kahve zinciri)
 Starbucks (kahve zinciri)
 Cafe Nero (kahve zinciri)
 Kahve dünyası (kahve zinciri)
htekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109