Şişecam’ın ilk çeyrekteki net satışları 5,7 milyar TL seviyesine yükseldi

ŞİŞECAM İLK ÜÇ AYDA 406 MİLYON TL SEVİYESİNDE YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİ.

Şişecam’ın ilk çeyrekteki net satışları 5,7 milyar TL seviyesine yükseldi
Şişecam’ın ilk çeyrekteki net satışları 5,7 milyar TL seviyesine yükseldi

ŞİŞECAM İLK ÜÇ AYDA 406 MİLYON TL SEVİYESİNDE YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİ.

Dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla küresel bir oyuncu olan Şişecam’ın 2021 yılı Ocak-Mart dönemindeki konsolide net satışları 5,7 milyar TL seviyesine ulaştı. Şişecam’ın bu dönemde toplam satışları içerisindeki uluslararası satışlarının payı yüzde 60 seviyesinde gerçekleşirken, şirketin,  yılın ilk üç ayındaki toplam yatırımları 406 milyon TL, ihracatı ise yaklaşık 153 milyon dolar oldu. 

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman,  “Yeni virüs varyantları, küresel aşı tedarik sıkıntısı, ülkelerin karantina uygulamaları gibi etkenlerle küresel salgının etkilerinin ve belirsizlik atmosferinin sürdüğü ilk çeyrekte Şişecam, paydaşları için değer yaratmayı sürdürmüş ve başarılı bir finansal performans sergilemiştir. Küresel salgının etkisinin hangi boyuta ulaşacağının belirsizliğini koruduğu önümüzdeki dönemde de faaliyetlerimizi güçlü yetkinlik ve reflekslerimizi kullanarak yönetmeye, iş süreçlerimiz ve planlarımızda gerekli güncellemeleri yaparak tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

01.05.2021 – Şişecam’ın 2021 yılı Ocak-Mart dönemine ilişkin konsolide net satışları 5,7 milyar TL seviyesine ulaşırken, Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların konsolide satışlar içindeki payı ise yüzde 60 seviyesinde gerçekleşti. İlk çeyrekte 1,25 milyon ton cam üreten Şişecam, bu dönemde 550 bin ton soda ve 1,2 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi. Esnek uygulamaları ve köklü yönetişim deneyimi ile Şişecam, küresel salgının öncesini yansıtan geçtiğimiz yıl aynı dönemin de üzerinde, güçlü bir ilk çeyrek finansal performansına ulaşmayı başardı.

İlk çeyrekte salgına rağmen güçlü bir finansal performans sergiledik

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Ocak-Mart 2021 dönemi finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, küresel salgının etkisiyle sıra dışı koşulların hakimiyetini koruduğu 2021 yılının ilk çeyreğinde de Şişecam’ın tüm paydaşları için değer yaratmayı sürdürdüklerini belirterek, “Yılın ilk çeyreğinde konsolide net satışlarımız 5,7 milyar TL seviyesine ulaşırken, ürünlerimiz, yatırımlarımız ve sağladığımız istihdam ile ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettik. Kurumsal yönetişim kabiliyeti ile yılın ilk çeyreğinde güçlü hedeflerini gerçekleştiren Şişecam, pandemi öncesi dönem olan geçtiğimiz yıl aynı döneminin de üzerinde başarılı bir finansal performans sergileyerek etkin kriz yönetimi kabiliyetini bir kez daha ortaya koymuştur. Küresel salgının etkisinin hangi boyuta ulaşacağının belirsizliğini koruduğu önümüzdeki dönemde de faaliyetlerimizi güçlü yetkinlik ve reflekslerimizi kullanarak yönetmeye, iş süreçlerimiz ve planlarımızda gerekli güncellemeleri yaparak tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz.” 

Geleceğin Şişecamı’nın inşasına yönelik dönüşüm projelerine hız verdik

Prof. Dr. Ahmet Kırman şunları ifade etti: “Şişecam’ın 85’inci yılını kutladığımız ve tüm faaliyetlerini tek çatı altında birleştirdiğimiz 2020 yılında, uzun dönem  stratejilerimiz ve küresel piyasalardaki rekabetçi hedeflerimiz doğrultusunda kritik bir dönüm noktası olarak değerlendirdiğimiz birleşme sürecinin başarıyla tamamladık. Hemen ardından da daha entegre, dijital, optimize ve operasyonel açıdan mükemmel bir organizasyon yapısının oluşmasına ve geleceğin Şişecam’ının inşasına yönelik dönüşüm projelerini hayata geçirmeye büyük bir hızla başladık. Yılın devamında da yetkin insan kaynağı ve akıllı teknoloji kullanımı ile bütünsel kurumsal yönetim yaklaşımını merkeze alan önemli dönüşüm projelerimizi sürdüreceğiz. Dijital dönüşüm yolculuğumuzu büyük veri kullanımı ile sürdürürken tüm değer zincirinde yüksek sinerji yaratacak etkili kaynak ve varlık yönetimiyle optimizasyonu sağlayacağız. Şişecam’ın yarattığı ekonomik değer ve küresel rekabet gücünü artırmaya devam edeceğiz.” 

Yeni yatırımlarla ülkemiz için değer yaratmayı sürdürüyoruz

Türk cam sanayinin kurucusu Şişecam’ın 85 yılı aşkın geçmişinde, her dönemde olduğu gibi küresel salgın döneminde de olağandışı koşullara rağmen Türkiye için değer yaratmayı sürdürdüğünü belirten Kırman açıklamasını şöyle sürdürdü: “Küresel salgının yarattığı belirsizlik ortamına ve olağandışı koşullara rağmen ülkemizin cam talebini karşılama ve ülkemiz ekonomisi için değer yaratma önceliğimiz kapsamında yatırımlarımızı da ara vermeden sürdürdük. 2020 yılı Ekim ayında devreye aldığımız sekizinci fırınla Avrupa’nın en büyük düzcam üssü haline getirdiğimiz Polatlı tesisinin ardından, Yenişehir düzcam tesisimizde soğuk tamirini tamamladığımız altıncı fırınımızı da ateşleyerek devreye aldık. Bu fırınla sağlanacak olan yıllık 240 Bin ton ek kapasite ile inşaat, mobilya, beyaz eşya ve otomotiv sektörünün yoğun taleplerine cevap verebilen arz imkanına erişmiş olduk. Yılın son çeyreğinde Yenişehir tesisimizde soğuk onarımı tamamlanacak olan yine 240 Bin ton kapasiteli beşinci fırının da devreye alınmasının ardından Şişecam, Türkiye’de 2 Milyon tona ulaşan kurulu düzcam üretim kapasitesini aktif olarak kullanarak, Türkiye için değer yaratmaya kesintisiz devam edecektir.” 

Şişecam Hakkında

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam düzcamcam ev eşyasıcam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncudur. Bugün dünyada cam ev eşyasında en büyük iki, cam ambalaj ve düzcamda ise en büyük beş üretici arasından yer alan Şişecam, dünyanın en büyük sekizinci soda üreticisi olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir.  

Düzcamcam ev eşyasıcam ambalajkimyasallar, otomotiv, cam elyaf, maden, enerji ve geri dönüşüm iş kollarında öncü bir rol üstlenen Şişecam, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır, Hindistan ve ABD’de üretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Şişecam, 85 yıllık deneyimi, 22 Bin çalışanı, dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir şirket olarak, ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam etmektedir. 

www.sisecam.com.tr




İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109