SGK prim affı için mesaide

SGK prim affı için mesaide

SGK prim affı için mesaide
SGK çalışanları, sigorta prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik yoğun başvuruyu karşılayabilmek için fazla mesai yapacak

Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Prim Tahsilat Daire Başkanlığı, başvuru yoğunluğunu karşılayabilmek amacıyla bir dizi tedbir aldı. Buna göre, 'Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırması' olarak nitelendirilen düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından işlemlerin etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Sosyal Güvenlik il müdürlükleri ya da Sosyal Güvenlik merkezlerinde yapılandırma işlemleri için bilgilendirme masaları kurulacak.

Bu masalarda çalışan personel tarafından, başvuruda bulunan kişilere kurumun web sitesinde yer alan matbu formlar verilerek, başvuru formlarının ne şekilde doldurulacağı ve başvuruların hangi servislere yapılacağı konusunda ilgililere bilgi aktarılacak. Özellikle sigortalama, sigorta primleri ve icra servislerine yeteri kadar personel görevlendirilecek. Yapılandırma işlemlerini doğrudan veya dolaylı yürüten tüm personelin fazla mesaiye kalmasıyla, yoğunlaşan başvurular bir an önce sonuçlandırılacak. Yapılandırma işlemlerinin yürütülmediği servislerde görev yapan personel ise normal mesai saatinin bitiminin ardından, fazla mesai süresi içinde yapılandırma işlemlerinde görevlendirilecek. Formların alınmasının ardından, ödeme planlarının hemen verilemediği durumlarda, ödeme planlarının adreslere taahhütlü olarak gönderileceği ilgililere bildirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER