PTT ortak arıyor

PTT ortak arıyor

PTT ortak arıyor
PTT ortak arıyor
        
          
PTT iştiraki ile yerli ve yabancı bir veya birkaç ortağın veya yabancı ortak tarafından kurulmuş yerli ortağın bulunduğu yeni bir şirket kurulacak

Posta işlerinin yürütülmesi amacıyla kurulacak Anonim Şirkette PTT’nin hissesi yüzde 15’den az ve yüzde 49’dan fazla olamayacak.

PTT İştirakiyle Kurulacak Anonim Şirkete Ortaklığa Davet İlanı Resmi gazetede yayımlandı. Kurulacak şirket ile posta ve paralı posta hizmetleri sistem, cihaz, alet ve edevatı, personelsiz posta kabul ve teslim cihazları, ATM’ler ile çeşitli tipte modern posta ürünleri üretimi konusunda ileri teknolojiye sahip ve uluslararası pazarda pay sahibi olan ortaklarla, bölge ve Türkiye’nin önemli bir üretim merkezi haline getirilerek iç ve dış pazara ait taleplerin karşılanması amaçlanıyor.

PTT’nin kuracağı yeni şirket; PTT, yerli ortak veya ortaklar, yabancı ortak veya ortaklardan veya yabancı ortak tarafından kurulmuş yerli ortaklardan oluşacak. Kurulacak şirkette yerli ortak bulunması zorunlu kılınırken, PTT’nin şirketteki hissesinin yüzde 15’den aşağı ve yüzde 49’dan yukarı olamayacağı belirtildi. Yerli ve yabancı bir veya birkaç ortağın veya yabancı ortak tarafından kurulmuş yerli ortağın hisselerinin toplamı ise yüzde 51’den az olamayacak.

PTT SERMAYE KATKISINI NAKİT OLARAK YAPACAK

Kurulacak şirket, Posta ve Paralı Posta sistem, cihaz, alet ve edevatı, personelsiz posta kabul ve teslim cihazları, ATM’ler ile çeşitli tipte modern posta araç ve ürünlerinin üretim, bakım ve onarım faaliyetlerinde bulunacak. Ayrıca; bu faaliyetin gerektirdiği her türlü tesisi kuracak, üretimle ilgili teknoloji transferini yapacak ve pazarlama faaliyetlerinde de bulunacak. Bunun yanı sıra PTT kurulacak şirkete sermaye katkısını nakit olarak yapacak ve ilk 3 yıl içersinde faaliyet konusunda belirtilen posta, paralı posta hizmetleri sistem, cihaz, alet ve edevatı, personelsiz posta kabul ve teslim cihazları, ATM araçları ile üretimi için asgari yatırım miktarı 500 bin dolar olarak uygulanacak.

TEKLİFLER İÇİN SON TARİH 24 MART

Ortak adaylarının proje ve önerileri ile tekliflerini 24 Mart Perşembe günü saat 17.00’e kadar PTT, Kargo ve Lojistik Daire Başkanlığı’na göndermeleri gerekiyor. Yapılan tekliflerden sonra seçilen ortaklık adayı veya adayları ile ortaklık şartları müzakere edilecek, en uygun görülen aday belirlenerek kurulacak anonim şirket ana sözleşmesi ve diğer sözleşmeler hazırlanarak, izin için Yüksek Planlama Kuruluna sunulacak. Görüşmeye davet edilen ortaklık adayı veya adayları gerçekleştirmeyi düşündükleri yatırım miktarının yüzde 1’ini geçici teminat olarak yatıracak.

PTT ŞUBELERİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109