Pepee 2012 de kasayı doldurdu

Pepee’nin dergisi 432 bin sattı, tek sayıda TRT'ye 37 bin lira kazandırdı

Pepee 2012 de kasayı doldurdu
TRT Çocuk’un en çok izlenen çizgi filmi Pepee, TRT’nin kasasını doldurdu. Pepee’nin adıyla çıkan derginin 6 aylık satış adedi 432 bin 252 olurken, satış gelirlerinin yüzde 40’ı TRT hesabına aktarıldı. 2011 Kasım’a ait 3’üncü sayıdan 36 bin 953 lira gelir elde edildi.

TÜRK çizgi film karakteri Pepee TRT’nin kasasını doldurdu. Pepee’nin adıyla çıkan derginin 6 aylık satış adedi 432 bin 252 olurken, bu derginin satış gelirlerinin yüzde 40’ı TRT hesabına aktarıldı. 2011 Kasım’a ait 3’üncü sayıdan 36 bin 953 lira gelir elde edildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın TRT’nin dergileri ile ilgili verdiği soru önergesini cevapladı.

Dergiden sağlanan gelire dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “2011 Kasım ayına ait 3’üncü sayıdan elde edilen 36 bin 953 lira gelir kurum hesabına aktarılmıştır. TRT Çocuk Dergisi’nin ise 17 aylık satış adedi toplam 295 bin 257’yi bulmuş olup bu derginin aylık satışlarının 22 bin adedi geçmesi halinde satış gelirinin yüzde 40’ı kurum hesabına aktarılacaktır.”

Pepee için bütçemiz yok

Arınç, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın TRT’nin dergileri ile ilgili verdiği soru önergesini şöyle yanıtladı:

“TRT tarafından ‘TRT Aylık Radyo Televizyon Dergisi’, ‘TRT Çocuk Dergisi’ ve ‘Pepee Dergisi’ adı altında üç adet dergi çıkarılmaktadır. TRT Aylık Radyo Televizyon Dergisi’nin yıllık bütçesi 94 bin 656 lira olup, derginin basım işlemleri Sistem Ofset tarafından yapılmaktadır. TRT Çocuk Dergisi ve Pepee Dergisi ise TRT Çocuk Kanal Koordinatörlüğü gözetiminde çıkarılmaktadır. Bu dergiler için bütçe ayrılmamakta olup, TRT Çocuk Dergisi Cordoba Ltd. Şti. tarafından, Pepee Dergisi ise Düş Yeri Yapım Yayın San.ve Tic.Ltd.Şti. tarafından bastırılmaktadır.”

Müzikleri Kıraç yapıyor

Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu tarafından oluşturulan karakter.

Pepee, 3-9 yaş aralığındaki çocuklara hitap ediyor. Çizgi filmin yapımında eğitim danışmanları da yer alıyor. Bölümlerde bu müfredat çerçevesinde oluşturuluyor. Pepee’nin müziklerini ise Kıraç yapıyor.

TRT’nin reklam geliri 113 milyon

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, Fethullah Gülen’in yeni kitabının reklamının TRT kanallarında yayınlandığını belirterek, Arınç’a yazılı soru önergesiyle reklamla ilgili sorular yöneltti. Arınç, önergeye verdiği yanıtta şunları söyledi: “Kurumumuza ait radyo, televizyon ve internet mecralarındaki reklam alanlarının bir bölümünün pazarlaması 2009 yılında yapılan ihale ile Akdeniz Medya isimli firmaya verilmiştir. Bu tarihten itibaren sponsorluk ve barter uygulamaları dışında kurumumuz tarafından doğrudan reklam satışı yapılmadığından, reklamın birim saniye bedeli ile indirim yapılıp yapılmadığı bilinmemektedir. Kurumumuzun 2011 yılı reklam geliri 113 milyon 669 bin 410 liradır.”

www.atasehirweb.com

PEPE VİDEO SU İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2012, 22:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109