Pegasus Hava Yolları’nın ilk tahvil ihracı başarıyla gerçekleştirildi

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.nin (“Pegasus”) 260 milyon TL tutarındaki ilk tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi.

Pegasus Hava Yolları’nın ilk tahvil ihracı başarıyla gerçekleştirildi
 Pegasus Hava Yolları’nın ilk tahvil ihracı başarıyla gerçekleştirildi

Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.nin (“Pegasus”) 260 milyon TL tutarındaki ilk tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi.

Türkiye’nin lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, yüzde 34,53 oranında halka açık olan Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.nin (“Pegasus”) 260 milyon TL tutarındaki ilk tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdi.

Pegasus Hava Yolları, ilk tahvil ihracına 8-9 Şubat 2021 tarihlerinde 365 gün vade ve değişken faizli 150 milyon TL tutar ile piyasaya çıktı. Aracılığını ÜNLÜ & Co’nun yaptığı tahvil ihracına gelen yüksek talep doğrultusunda, Pegasus Hava Yolları piyasaya çıktığı ihraç tutarını artırarak 260 milyon TL ile tamamladı. Pegasus Hava Yolları’nın ilk Türk lirası cinsi tahvil ihracı, piyasalardaki doğru fırsat penceresini yakalayan sayılı ihraçlardan biri olarak rekabetçi bir fiyatlama ve kaliteli talep kompozisyonu ile başarılı bir şekilde sonuçlandı. Bu ihraç, yatırımcı bazının Pegasus Hava Yolları’na olan güvenini ve ÜNLÜ & Co’nun borç sermaye piyasalarındaki başarısını ortaya koydu.

Pegasus Hava Yolları Finans Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Kubatoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: “Pegasus Hava Yolları olarak, 2005 yılından bu yana Türkiye’de liderliğini sürdürdüğümüz ‘düşük maliyetli havayolu modeli’ ile misafirlerimize uygun fiyatlı hava yolu ulaşımını genç filomuz ve yüksek zamanında kalkış oranlarımızla sunmaya devam ediyoruz. Dünyada hız kazanan koronavirüs aşılama işlemlerinin ardından, seyahat talebinin ivme kazanmasını ve kısa sürede tekrar olumlu bir noktaya ulaşmasını bekliyoruz. İhracımıza olan yatırımcı ilgisinin de bunu desteklediğini görüyoruz. İhracı gerçekleştirirken hem yatırımcı ve fonlama tabanının çeşitlendirilmesinden yararlanmak, hem de stratejik olarak değerlendirdiğimiz ve Türk şirketleri için önemli bir finansman seçeneği haline gelen tahvil piyasalarına girişimizi yaparak örnek teşkil etmek istedik.”

“Sermaye piyasaları açısından hareketli bir yıl olacak”

Yılın ilk tahvil ihraçlarından biri olma özelliğini de taşıyan bu işlemin başarı ile sonuçlanmasının, 2021 yılının hareketli bir yıl olacağına işaret ettiğini belirten ÜNLÜ & Co Yönetici Direktörü Ayşe Akkın, “Öncelikle Pegasus Hava Yolları’nın tahvil piyasasında örnek teşkil edecek nitelikteki bu önemli ihracını yatırımcılara ulaştırmaktan gurur duyuyoruz. Son derece yüksek seviyede talep gören ve tutarı 260 milyon TL’de kestiğimiz ihracın başarısında, Pegasus Hava Yolları’nın piyasadaki güçlü konumu ile birlikte efektif bir pazarlama ve doğru zamanlama stratejisi de önemli rol oynadı. Bu ihraç ile Pegasus’un tahvil piyasalarında devamlılığını sağlamayı ve gelecek ihraçlar için de doğru bir başlangıç yapmayı hedefledik” şeklinde konuştu.

Pandeminin etkisiyle 2020 yılında ertelenen birçok tahvil, halka arz, birleşme, satın alma ve diğer sermaye piyasası işleminin 2021 yılına kaldığına işaret eden Akkın, “Zorlu geçen 2020 yılına rağmen Pegasus Hava Yolları’nın ihracına da gelen güçlü talep, piyasaların geleceğe dair algısının pozitife dönmeye başladığını gösteriyor. Biz de ÜNLÜ & Co olarak sadece Türkiye’nin değil bölgesinin de lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu olarak çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz” dedi. 

Pegasus Hava Yolları Hakkında

1990 yılında charter uçuşlarla havacılık sektörüne giriş yapan Pegasus, 2005 yılında ESAS Holding tarafından satın alınarak düşük maliyetli iş modelini benimsemiştir. Pegasus, uygun ücretle ulaşım imkânı sunan, Türkiye’nin lider düşük maliyetli hava yoludur. Hava yolu ile yolculuğun herkesin hakkı olduğuna inanan Pegasus, uyguladığı “low cost (düşük maliyetli hava yolu)” modeli ile misafirlerine uygun fiyatlı, zamanında kalkan ve genç uçaklarla seyahat etme imkânı sağlamaktadır. Pegasus, misafirlerini 35’i yurt içinde, 77’si yurt dışında olmak üzere toplam 44 ülkede 112 noktaya ulaştırmakta ve İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden Türkiye ile Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya, Orta Asya arasında bağlantılı uçuşlar gerçekleştirmektedir.

ÜNLÜ & Co Hakkında

1996 yılında bağımsız bir finansal danışmanlık şirketi olarak kurulan ÜNLÜ & Co, bugün Türkiye’nin ve bölge coğrafyasının lider yatırım hizmetleri ve varlık yönetimi grubu olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Türkiye’deki şirket satın alma ve birleşmeleri, stratejik ortaklıklar, birincil ve ikincil halka arzlar ve blok hisse satış işlemlerinde pazar lideri olan ÜNLÜ & Co, kurumsal müşterilerine borç sermaye piyasalarında da danışmanlık hizmeti veriyor. Grup, 1996 yılından bu yana gerçekleştirdiği 121 başarılı şirket alım satım işlemi ile 16,4 milyar doların üzerinde değer yarattı. (Kaynak: Mergermarket)

2010 yılından bu yana halka arzlar, tahsisli ve blok satışlarda 32 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem hacmi yaratan ÜNLÜ&Co, yapılan pay senedi plasmanlarında 2010 yılından bu yana özelleştirmeler ve grup içi işlemler hariç olmak üzere %28 pazar payı ile lider konumda bulunuyor. (Kaynak: Bloomberg)

Şirket, 2013 yılından bu yana toplam 20 adet borçlanma aracı ihracı ile de toplamda 1,7 milyar TL’nin üzerinde bir hacim oluşturdu. (Kaynak: Borsa İstanbul)

ÜNLÜ & Co ayrıca çatısı altında faaliyet gösteren DAHA Yatırım Danışmanlığı ile, nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere kişiye özel yatırım danışmanlığı hizmeti sunuyor. Varlık Yönetimi hizmetlerinde ise, Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar, Fon ve Portföy Yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor.

Merkezi İstanbul’da olan ve 450’nin üzerinde çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co’nun ayrıca İstanbul- Bağdat Caddesi, Ankara, İzmir, New York ve Londra’da ofisleri bulunuyor.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109