Otobüs bilet fiyatları yüzde 30 oranında düştü

Tavan fiyat uygulaması sonrası otobüs bilet fiyatları yüzde 30 oranında düştü.

Otobüs bilet fiyatları yüzde 30 oranında düştü
Otobüs bilet fiyatları yüzde 30 oranında düştü

Tavan fiyat uygulaması sonrası otobüs bilet fiyatları yüzde 30 oranında düştü.
Otobüs bileti fiyatları, Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeler sonrası yüzde 30’a varan oranlarda düştü. Türkiye’nin Seyahat Sitesi Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “Ulaştırma Bakanlığı’nın tavan fiyat güncellemesi ile otobüs bileti fiyatları düştü. Biletler artık 70 TL ile 375 TL arasında değişen rakamlarla satılıyor” dedi.

Salgın döneminde uygulanan sosyal izolasyon kuralları gereği otobüslerde yan koltuklar boş bırakılıyor ve şehirler arası otobüslerde yüzde 50 kapasite ile yolculuk yapabiliyordu. Bu durum bilet fiyatlarına yansımış ve otobüs bileti fiyatlarında iki katını geçen artışlar görülmüştü. Ancak otobüs yolculuklarıyla ilgili yapılan son düzenlemeler, bilet fiyatlarını yüzde 30’a varan oranlarda düşürdü. Yapılan yeni düzenlemeye göre aile bireylerinin yan yana oturmasına izin verildiğine dikkat çeken Enuygun Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “Bu durumda en fazla yüzde 50 kapasite ile hareket edebilen otobüsler biraz daha fazla yolcu alabilecek. Bu da fiyatlara yansıyabiliyor. Yeni düzenlemede tavan fiyatlar, 101-115 km için 70 TL, 2000 ve üzeri kilometreler için 375 TL arasında değişiyor. Yaptığımız fiyat araştırmasında daha önce 160 TL tavan fiyat sınırı konulan İstanbul-Ankara otobüs bileti fiyatı en fazla 120 TL oldu” dedi.

İşte yeni otobüs bileti fiyatları

Yeni düzenlemelere göre geçtiğimiz hafta 220 TL’ye satılan İstanbul-Bodrum otobüs bileti ücreti 165 TL’ye düştü. Yapılan güncellemeler sonrası otobüs biletleri en yüksek, İstanbul-Antalya arası 165 TL, İstanbul-Ayvalık arası 120 TL, Ankara-Alanya arası 120 TL, İstanbul-Trabzon arası 190 TL, Ankara-Diyarbakır arası 190 TL’ye satılıyor.

Otobüs yolculukları için HES kodu şart

Aynı zamanda otobüs yolculukları için de HES kodu alınması gerekiyor. 0-2 yaş bebekler için HES kodu zorunluluğu olmasa da tüm yaş grupları için bilet satın alırken HES kodu almak zorunlu. 65 yaş üzeri vatandaşlar için ayrıca Seyahat İzin Belgesi alma uygulaması da devam ediyor. Bilet alırken kullandığınız HES kodunu yolculuk boyunca da yanınızda bulundurmayı unutmayın. Yeni düzenlemeye göre değişen fiyatlar aşağıdaki tablodaki gibidir:

Rota

Eski Fiyat

Yeni Fiyat

Antalya-Ankara

140 TL

120 TL

İstanbul-Antalya

200 TL

165 TL

İstanbul – Bodrum

225 TL

165 TL

Ankara – Trabzon

200 TL

140 TL

Van-İstanbul

280 TL

200 TL

İzmir-Şanlıurfa

250 TL

200 TL

Konya – Siirt

300 TL

200 TL

*Köprü ve otoyol ücretlerine göre fiyatlarda küçük farklılıklar olabilir.

Enuygun.com Hakkında

2008 yılında karşılaştırma sitesi olarak kurulan teknoloji şirketi Enuygun.com, günümüzde Türkiye’nin en büyük uçak bileti sitesi konumundadır. 200’ü aşkın çalışanıyla ayda 17 milyonun üzerinde ziyaretçisine hizmet veren Enuygun.com; uçak bileti, otel rezervasyonu, otobüs bileti satışının yanı sıra, kredi, mevduat, GSM ve internet paketi karşılaştırması yapmaya da olanak tanıyor. 2016 yılında global markası “Wingie” ile dünyaya açılan Enuygun.com, uçak bileti satışını Almanca, İngilizce, Arapça, İspanyolca ve Rusça dil seçenekleriyle farklı pazarlarda da sürdürüyor.



İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109