Ödüllü projeyi bitirmeden yenisini yapmaya başlıyor

Ödüllü projeyi bitirmeden yenisini yapmaya başlıyor

Ödüllü projeyi bitirmeden yenisini yapmaya başlıyor
Ödüllü projeyi bitirmeden yenisini yapmaya başlıyor

İsmini Seyrantepe Spor Kompleksi, Avrupa Yakası Adalet Sarayı ve Ataşehir’de inşası devam eden Meridian projesi ile pekiştiren Varyap, 2011’de 500 milyon TL ciro hedefliyor

Seyrantepe Spor Kompleksi ve Avrupa Yakası Adalet Sarayı binasını yıl sonuna kadar teslim etmeye hazırlanan Varyap, Ataşehir’de inşa ettiği Varyap Meridian projesini 2012’de bitirecek. Gelecek yıl içinde yine Ateşehir’de GAP İnşaat konsorsiyumuyla yapacağı karma projenin ana hatları ise hızlı adımlarla kesinleşiyor.

Sadece konutta hedef 3 bin
2011 ciro hedefini 500 milyon TL olarak belirleyen Varyap, yapacağı konut sayısını ise 2 bin 500-3 bin olarak planladı. Sadece konut yapmadıklarına dikkat çeken Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, projelerin ticari bölümlerinin de olduğunu söyledi. Bu konutların lokasyonlarının finans merkezi ve Ataşehir olacağını söyleyen Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, GAP İnşaat konsorsiyumu ile birlikte yeni bir proje hazırlığında olduklarını, 100 bin metrekarelik arsa üzerinde gerçekleşecek projenin tam anlamıyla bir kentsel tasarım harikası olacağını söyledi. Projenin konut-residans, ofis, otel ve AVM’yi içeren karma bir proje olacağını belirten Varlıbaş, mimari projenin RMJM Mimarlık Bürosu tarafından hazırlanacağını dile getirdi.
2011’de ayrıca Ataşehir’de finans merkezinin ortasında yer alacak yeni bir iş merkezi projesine de başlayacaklarını belirten Varlıbaş, “Finans merkezinde inşa edilecek bu iş merkezi 10 dönümlük bir arazi üzerinde yaklaşık 50 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak” dedi.

Yaşam merkezi eksiği kapatacak
Ataşehir’in, Anadolu yakasında yaşam merkezi yönünden eksiğinin dikkatlerinden kaçmadığını söyleyen Varlıbaş, “İnsanların topluca gidip eğlenecekleri, yiyip içecekleri, gezecekleri, dinlenecekleri, alışveriş yapacakları çok fonksiyonel yerler yok. Varyap Meridian’ın yanında yer alacak bu yaşam ve kültür merkezi projesini 2011 yılı içerisinde hayata geçireceğiz. Projede yer altında katlar olacak, yarı açık ve kapalı bir konseptte ve doğayla bütünleşmiş bir proje planlıyoruz” diyerek yeni merkez hakkında ipuçları verdi.

Yurtdışı projelerde boy gösterecek
Türkiye’de geliştirdikleri projelere ek olarak Seyrantepe Stadyumu’nun kendilerine yeni kapılar açtığının altını çizen Varlıbaş, “Irak, Katar, Brezilya, Suudi Arabistan ve Ukranya’dan teklifler aldık. Gelecek yıl uluslararası arenada işler yapacağız. Irak’taki 50 bin kişi kapasiteli Necef stadyumunun yapımı için hükümetten davet aldık. İhalesi 2010 Aralık ayında sonuçlanacak” diye konuştu.
2010 yılının kendileri için çok hareketli geçtiğini ve  birçok proje gerçekleştirdiklerini belirten Varlıbaş, “Varyap, Trabzon Belediye Sarayı’nı ekim ayında teslim etti. Seyrantepe Spor Kompleksi ve Adalet Sarayı’nı ise 2010 yılı sonunda teslim edeceğiz. Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası ile Tekirdağ Ceza ve İnfaz Kurumu Kampusü ise 2012 yılında tamamlanacak. Varlıbaş AVM Atapark Trabzon’u ise 2 Ekim’de ziyarete açtık” dedi.
Toplam 1.500 konutun bulunduğu Varyap Meridian projesini 2012 yılında tamamlamayı planladıklarını söyleyen Varlıbaş, 400 konutluk Grand Towers’taki 250 daireyi kasım ayında satışa çıkardıklarını ve 15 gün içinde yüzde 60’ının satıldığını söyledi. Metrekare fiyatlarının 4 bin 500 TL ile 6 bin 750 TL arasında değiştiğini söyleyen Varlıbaş, proje tamamlandığında  fiyatların 10 bin TL’nin üzerine çıkacağını  kaydetti.

 

‘En iyi mimari proje’ seçilmişti
Varyap Meridian son iki yıl içinde Avrupa’dan gelen 10’uncu ödülüne ek olarak “En iyi mimari proje” ödülünü kazanmıştı.
131 ülkeyi geride bırakarak dünya karmasında birinci olan ve İstanbul’un yeni finans merkezi Batı Ataşehir’deki inşa edilen LEED kayıtlı Türkiye’nin ilk yeşil karma konut projesi Varyap Meridian, 27 Kasım tarihinde Londra’da Hyde Park Lancaster Hotel’de düzenlenen gala gecesi ve ardından yapılan törende ödülünü almıştı.
“Dünyanın en iyi mimari projesi” ödülünü Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş almış ve yaptığı konuşmada, “Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasına katılan projeler, dünya gayrimenkul piyasasının guruları tarafından seçiliyor. Dünyanın en iyisi seçildik. Bu bir devrimdir. Varyap, ‘Birileri gelir dünyayı değiştirir’ demişti. Bundan sonra dünya sahnesinde Türkler var” demişti.

 

‘Sadece depreme hazırlık için kentsel dönüşüm yapılmaz’
MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz, kentsel dönüşüm hakkında yaptığı açıklamada kentsel alanların çöküntü haline gelmesini önlemeyi ve kent dokusunun değişim ihtiyacına cevap vermeyi projenin ana hedefi olarak açıkladı.
Amacın sadece deprem hazırlığı yada görüntü çirkinliği ile sınırlı olmaması gerektiğine dikkat çeken Aynagöz, “İstanbul gibi 15 milyon nüfusun barındığı bir şehirde yapılacak değişimi önce İstanbul’da yaşayacakların istemesi gerek. Bunlar çok uzun dönemli projeler. Sonuçta elde edilecek şey; insanların refah mutlu medeni bir şekilde yaşaması  ve kentin dokusunun korunması ise, birçok disiplinin bir araya gelip çalışması kaçınılmazdır. Bu noktada örgütlenme en büyük ve önemli konudur” diye konuştu.
Bunlara ek olarak yaşam seviyesininde kentsel dönüşümden kaçınılmaz olarak etkileneceğini belirten Aynagöz, “Bu tür çalışmalarla kentin gereksiz yayılmaları da önlenir” dedi.
Dönüşüm sırasında kentsel politikaların şekillendirilmesi aşamasında sivil toplum örgütleri ve toplumun farklı kesimlerinin planlamaya katılımının sağlanması gerektiğinin altını çizen Aynagöz, “Katılımcı demokrasi ile bu problemlere çözüm bularak değişim gerçekleştirmelidir” diye konuştu.

ÜÇ ADIMDA CAN AYNAGÖZ’ÜN DÖNÜŞÜM FORMÜLÜ
1- Gereksiz kentsel yayılmayı engelleyecek stratejiler belirlenmeli.
2- Sivil toplum örgütleri ve toplumun farklı kesimlerinin planlamaya katılımı sağlanmalı.
3- Yapılacak değişimleri İstanbul’u yaşayacakların istemesi, organize olması ve çalışma gruplarının kurulması sağlanmalı.

 

Yamamoto’yu son yolculuğuna sevenleri uğurladı
Mimarlık dünyasının önde gelen isimlerinden olan ve 49 yaşında hayata veda eden Tatsuya Yamamoto, M.Ü. İlahiyat Fakültesi Camii’nde  kılınan cenaze namazının ardından, Çengelköy Mezarlığı’na defnedildi.
18 Aralık 2010 Cumartesi akşamı spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden Yamamoto, öğretim görevlisi Doç. Dr. Gonca Telli ile evli ve bir kız çocuğu babasıydı.
Birçok proje ile tanınan Yamamoto, meslektaşı Gökhan Aktan Altuğ ile kurduğu TAGO Mimarlık’ta bir çok önemli projeye imza atmıştı. Tatsuya Yamamoto, Mimar Sinan Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde de öğretim görevlisi olarak Türk mimarlığına büyük katkılarda bulunmuştu.
Yamamoto Türkiye’de Ser Plaza, Sarkuysan İş Merkezi, İkebana, Natura Evleri, Dumankaya’nın Vizyon, İkon, Cadde ile Adres Lobi’ye ilaveten Bay Residence, Rixos Bomonti Residence, Soyak Siesta ve Park Aparts, Bursa Korupark ve Sinpaş Ankara Oran projelerininde aralarında bulunduğu bir çok site ve binanın mimari projesine imza atmıştı.

 

Yazlıkçı tatilde elektrik üretecek fazlasını dağıtım şirketine satacak
Çeşme, Alaçatı, Bodrum, Marmaris, Didim, Kuşadası, Antalya, Çanakkale, Gelibolu, Balıkesir, Bandırma, İskenderun, Çatalca ya da Silivri civarında yazlık evi olanlara gün doğdu. Buralarda yazlığı olanların bundan böyle hem tatil yapıp, hem de kendi elektriğini üretebileceğini söyleyen Türkiye’nin en eski ve tek yerli rüzgâr türbini üreticisi SoyutWind’in Proje Geliştirme Direktörü Ali Çolak, yeni çıkan Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine İlişkin Yönetmelik’ in birçok şeyi değiştireceğini söyledi.
Yeni çıkan yönetmelikle çiftlik evleri, yazlık, dinlenme tesisleri, oteller ve benzin istasyonları rüzgar enerjisinden kendi elektriğini üretebileceğini belirten Çolak, “Rüzgâr türbini kurarak elektrik üreten kişi ve kuruluşlar ihtiyaç fazlası elektriği de o bölgenin dağıtım şirketine satabilecek” dedi.
Bu tür yerlere 3, 5, 10, 20 ve 30 kW arasında rüzgar türbini kurmanın yeterli  olacağını berten Çolak, kW’lık bir rüzgâr türbininin fiyatının 9-10 bin TL civarında olduğunu söyledi. Bu rakamın ortalama olarak kendini 3-4 yılda amorti ettiğini söyleyen Çolak, “Yazlığın yada tesisin bulunduğu yerin elektrik şebekesiyle bağlantısı varsa çift sayaç kullanılıyor. Böylece ihtiyaç fazlası elektrik üretilmesi durumunda bunu o bölgenin dağıtım şirketine satmak mümkün oluyor. Eğer bulunulan yerin hiçbir şekilde elektrik şebekesiyle bağlantısı yoksa o zaman fazla elektrik akülerde toplanıyor ve istenilen zamanda kullanılabiliyor” dedi.

Yasa çıktı, talep arttı
Yönetmelikle birlikte rüzgâr türbini kurmak isteyen kişi ve kuruluşların sayısında gözle görülür bir artış yaşandığını söyleyen Çolak, Türkiye’nin rüzgâr açısından son derece elverişli bir ülke olduğunu ifade etti.
Rüzgâr türbini kurmanın maliyetinin sanıldığı kadar yüksek olmadığını ifade eden Çolak, son dönemde dinlenme tesisleri, oteller, inşaat firmaları, tekstil ve çimento fabrikaları, gıda tesisleri ve tavuk çiftliklerinden yoğun talep aldıklarını söyledi.
Çolak, “Yenilenebilir enerji yatırımı yapmak isteyenlere bankalar kredi desteği veriyor. Bu nedenle talep gün geçtikçe artıyor” diyerek sözlerini bitirdi.

 

İMSAD’dan Babacan’a enerji tasarrufu raporu
İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı  Orhan Turan ve beraberindeki heyet, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali  Babacan’ı makamında ziyaret etti. Kabulde İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turan, Başbakan Yardımcısı Babacan’a “Avrupa’da Binalarda Enerji Verimliliği Finansman ve Teşvik Modelleri” raporunu sundu.
Turan, yaptığı konuşmada  Türkiye’nin binalarda enerji  verimliliğinin arttırılması konusunda bir yol haritası ve hedefinin henüz olmadığına işaret etti.
AB üyesi ülkelerde olduğu gibi ekonomi yönetiminin öncülüğünde enerji ajansı kurulması gerekliliğine dikkati çeken Turan, enerji verimliliğinin arttırılması konusunda etkin olması gereken kamu kurumları arasında etkili bir koordinasyona ihtiyaç bulunduğunun altını çizdi.
miiliyet

VARYAP PROJELERİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER