Minibüs ve Kamyonetlere de Hurda İndirimi Geldi

Minibüs ve Kamyonetlere de Hurda İndirimi Geldi

Minibüs ve Kamyonetlere de Hurda İndirimi Geldi
Minibüs ve Kamyonetlere de Hurda İndirimi Geldi  Kamyonlardan Sonra Minibüs ve Kamyonetlere de Hurda İndirimi Müjdesi Geldi.

Kamyonlardan sonra minibüs ve kamyonetlere de hurda indirimi müjdesi geldi.

Ulaştırma Bakanlığı, minibüs ve kamyonetçilerin, "Onlarınki hurda da bizimki son model araba mı?" tepkisi üzerine kapsamı genişletti. Hurda indirimi uygulanan 1985 model ve öncesi kamyon, çekici, tanker ve otobüslerin yanına minibüs ve kamyonetler eklendi. Araçları kilosuna 80 kuruş ile 1,1 lira verilerek hafta başından itibaren teslim alınacak. Arabaların vergi borçları da silinecek.

1985 model ve altı araçların trafikten çekilmesi için 3 yıldır çalışma yürüttükleri bilgisini veren Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, şimdiye kadar kamyon, çekici, tanker, otobüsleri aldıklarını belirtti. Ekonomik ve teknik ömrünü doldurmuş araçlara, piyasa değerinin üzerinde para verdiklerini söyleyen Aydın, varsa aslı, faizi vergi cezası ile trafik para cezalarının silindiğini ifade etti. Bugüne kadar yaklaşık 27 bin aracı piyasadan çektiklerinin altını çizen Aydın, "Şimdi bir çalışma daha yaptık. Kamyonet ve minibüsleri de dahil ediyoruz. Zannediyorum hafta başı Resmi Gazete'de yayınlanacak. 4 cins aracın yanına kamyonet ve minibüsleri de ekledik. 1985 model ve öncesi olanları piyasadan alıp imha edeceğiz. Araç sahiplerine bedeli ödenecek, trafik ve vergi cezaları affedilecek." diye konuştu.

Ömrünü tamamlamış 100 bin kamyon, otobüs, çekici ve tankeri piyasadan çekmeyi hedeflediklerini aktaran Aydın, 100 bin rakamına 4 cins araçla ulaşmanın zor olduğunu belirtti. Kırıkkale, Kocaeli ve İzmir hurda müdürlüklerine günde bin-bin 500 araç teslim edildiğini, böyle giderse yıl sonuna kadar 45 bin araç toplayabileceklerini söyledi. 100 bin aracı piyasadan toplamak için kapsamı genişleterek kamyonet ve minibüsü dahil ettiklerini söyleyen Müsteşar Yardımcısı, "Kamyonet ve minibüsçülerden gelen talep üzerine bu kararı aldık. Vatandaşlarımızdan biran evvel bu imkandan yararlanmalarını istiyoruz. Yaşlı araçlar yakıt, bakma masrafı çıkarıyor. Trafik güvenliği bakımından tehlike arz ediyorlar." dedi.

OTOMOBİLLERİ ALAMIYORUZ, TRAKTÖRLER OLABİLİR

Traktörler içinde ilerde hurda indirimi düşünebileceklerini söyleyen Aydın, otomobillerin kendi kapsamlarına girmediğini belirtti. Şu ana kadar yapılan ödemeler hakkında da bilgi veren Aydın, toplam 27 bin araç aldıklarını ve buna karşılık 135 milyon lira ödeme yaptıklarını açıkladı. 10 milyon liranın da ödeme aşamasında olduğunu da ekledi. Hurda araçlara araç başına ortalama 5 bin 500 lira ödeme yapılıyor. Dolayısıyla hedeflenen 100 bin araç toplanırsa, karşılığında ödenen tutar 550 milyon lirayı bulacak.

26 bin hurda araç hurdaya ayrıldı*

Kamyon Otobüs Çekici Tanker Toplam

22.357 2.707 1.049 472 26.585

(*) 15 Şubat 2011 itibariyle Ulaştırma Bakanlığı verileri - ANKARA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109