Migros ‘İyi Yaşam’ ile sağlıklı alışveriş kriterlerini tanımlıyor

Migros, dengeli beslenme ve fiziksel aktivitenin önemini vurguladığı toplum sağlığına yönelik tüm çalışmalarını “İyi Yaşam” çatısı altında topladı.

Migros ‘İyi Yaşam’ ile sağlıklı alışveriş kriterlerini tanımlıyor
 Migrosİyi Yaşamile sağlıklı alışveriş kriterlerini tanımlıyor
Migros, dengeli beslenme ve fiziksel aktivitenin önemini vurguladığı toplum sağlığına yönelik tüm çalışmalarını “İyi Yaşam” çatısı altında topladı. ‘İyi Tarım’ uygulaması ile sebze meyvede yepyeni bir dönemi başlatan Migros, bu standartlarını kırmızı et, beyaz et ve gıda dışı ürünlere de taşıyarak müşterilerinin “İyi Yaşam” alanını genişletti. Migros bugüne kadar, “İyi Yaşam” kriterlerine uygun toplamda yarım milyon tona yakın taze sebze meyve, kırmızı et ve beyaz eti müşterilerine ulaştırdı.

Modern perakende sektörünün öncüsü Migros, müşterilerini ‘dengeli beslenme’ ve ‘hareket etme’ konusunda sağlıklı yaşama yönlendiren uygulamalarını “İyi Yaşam” çatısı altında birleştirerek daha kapsamlı bir hale getirdi. “İyi Yaşa” mottosu ile toplum sağlığına yönelik geniş kapsamlı bir hareket başlatan Migros aynı zamanda sektöründe bir ilke imza attı. Türkiye’de sebze ve meyvede ‘İyi Tarım Uygulamaları’nı hayata geçirerek yeni bir dönemi başlatan Migros, ‘İyi Tavuk’ ve ‘İyi Et’ ile kapsamını genişlettiği “İyi Yaşam” standartlarını gıda dışı ürünlerine de taşıdı.
Türk perakende sektöründe 61 yılı geride bırakan Migros, her gün Türkiye’nin dört bir yanındaki mağazalarında, 1.750.000 müşterisine ‘İyi Yaşam’ın kapılarını açıyor.
6 yılda 398.256 ton iyi meyve sebze
“İyi Yaşam” mottosu ile gıda ve hayvancılık konusunu yıllar önce gündemine alan Migros, 2010 yılında başlattığı İyi Tarım Uygulamaları’yla meyve sebzede 224 kriterle yapılan kontrol sistemini Türkiye’de ilk kez uygulayan perakende şirketi oldu.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı ‘İyi Tarım Uygulamaları’ usul ve esasları kapsamında, üretim sürecine sağlık ve güvenlik standartları getiren Migros 2010 yılından bu yana su ve toprak analizleri yapılarak üretilen sebze ve meyveleri müşterilerine sunuyor.
Türkiye’nin en büyük et işleme tesislerinden ‘İyi Et’
Perakende sektöründe tüketicisine sunduğu kırmızı et ürününü, çiftlikten sofraya bizzat kontrol ederek, ulaştıran tek marka olan Migros, 2013 yılında İzmir Menderes’te 30 milyon TL yatırımla son teknoloji ile donatılmış kendi et tesisi MİGET’i kurdu. MİGET’in 10 bin ton üretim kapasitesine sahip bir diğer tesisi de İzmit Gebze’de bulunuyor. MİGET’te üretilen ürünler, 220 kontrol noktasından geçtikten sonra raflardaki yerini alıyor. MİGET tesislerinde laboratuvar analizleri ve veteriner kontrolleri gerçekleştirilmiş ürünler hijyenik ortamda ve aynı zamanda Türk mutfağının ihtiyaçlarına göre şekillendiriliyor.
‘İyi Tarım Uygulamaları’ tarladan sonra kümese de girdi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın İyi Tarım uygulamaları kapsamında beyaz et standartları ile ‘İyi Tavuk’ projesini de devreye sokan Migros, beyaz et tedarikini 317 İyi Tarım Uygulamaları kriterlerine göre gerçekleştirmeye başladı. Böylelikle Migros; çevre, insan sağlığı ve hayvan refahına duyarlılığı esas alan kontrollerden geçen ‘İyi Tarım’ logolu ‘İyi Tavuğu’ ilk kez raflarına koyan perakendeci oldu.
İyi Yaşam özel ürünleri, 350 kişiden oluşan Migros Tüketici Paneli ile rafa geliyor
Türkiye’yi özgün markalı ürünlerle tanıştıran ilk perakende şirketi olan Migros, sağlıklı yaşam odaklı ürünleri ‘M Life’ ile özel lezzet ve aromaya sahip ‘M Selection’ serilerini ve temel gıdalardaki Migros marka ürünlerini ‘İyi Yaşam’ anlayışıyla kaliteden taviz vermeden uygun fiyatlarla tüketiciye sunuyor.
Ürünlerde tüketici beğenisi ve denetiminin de önemine inanan Migros, bu amaçla 350 kişiden oluşan Migros Tüketici Paneli’ni kurdu. Migros mağazalarındaki zücaciyeden oyuncağa, kırtasiyeden elektroniğe, tekstilden mobilyaya kadar olan diğer gıda dışı tüm ürünler de 257 maddede denetlenerek ve 132 kriterde kontrol edilerek müşterilerle buluşuyor. Migros’ta satılan ürünler kalite uzman denetimlerinin yanı sıra TSE onaylı olarak raflara geliyor ve mağazalarda ayrıca günlük olarak kontrollerden geçerek müşterilere sunuluyor.
Çocuklara ‘Sağlıklı Büyüme Rehberi”
Müşterilerine sunduğu ürün ve hizmetlerle ‘İyi Yaşam’ı destekleyen Migros, bu konuyla ilgili bir de bilinçlendirme hareketi başlattı. Gıda Güvenliği Derneği ile birlikte, çocuklara yönelik ‘Sağlıklı Büyüme Rehberi’ hazırlayan Migros, bu kitapçıkta dengeli beslenmenin incelikleri, daha iyi bir yaşam için hareket etmenin önemi ve iyi alışveriş için tavsiyelerine yer verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 16.500 çocuğa ‘Sağlıklı Büyüme Rehberi’ ile ‘İyi Yaşam’ bilgisi verildi.
Migros; mağazalarındaki ürünleri iyi hizmet anlayışıyla en iyi fiyat uygulaması doğrultusunda iyi kalite ile müşterilerine sunmaya devam ediyor.

MİGROS ADRES VE TELEFONLARI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER