Microsoft 18 bin kişinin işine son verecek

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Microsoft, gelecek bir yıl içerisinde 18 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Microsoft 18 bin kişinin işine son verecek
Microsoft 18 bin kişinin işine son verecek

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Microsoft, gelecek bir yıl içerisinde 18 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Yeni tasarruf önlemleriyle, şirketin 39 yıllık tarihinin en kapsamlı işten çıkarma planı devreye hayata geçirilecek.

Perşembe günü tüm Microsoft çalışanlarına bir mail atan şirketin CEO'su Satya Nadella, "İlk etapta 13 bin çalışanımızın işine son vereceğiz. İşten çıkarılacakların büyük kısmına en az 6 ay önceden haber vermeye çalışacağız" dedi.

İşten çıkarmaların daha çok Nisan ayında satın alınan cep telefonu üreticisi Nokia'da gerçekleşeceği belirtildi.

Microsoft yönetimi hissedarlarına Nokia'nın satın aldınmaını takip eden t18 ay içerisinde yılda 600 milyon dolar tasarruf yapma taahhüdünde bulunmuştu.

Microsoft içerisindeki bazı departmanlarda işten çıkarmalar olsa da bazı departmanların büyümeye devam edeceğini ifade eden Nadella, "Stratejik alanlarda işe alımlar sürecek" dedi.

5 Haziran itibariyle Microsoft'un çalışan sayısı 127 bin olarak açıklanmıştı. 18 bin kişinin işten çıkarılacak olması, şirkette iş gücünün yüzde 14 oranında azalacağı anlamına geliyor.

'Daha çevik olacağız'

Nadella'nın açıklamasında "Bu kararları almak çok güç ancak bir o kadar da gerekli" deniyor.

Açıklamada işten çıkarmaların gerekçesi ise, "Çalışma sistemini basitleştirmek, hesap verebilir durumda olmak ve daha hızlı hareket edip çevik olmak için" sözleriyle ifade ediliyor.
  
Satya Nadella - Microsoft CEO'su "Bu kararları almak çok güç ancak bir o kadar da gerekli."

Şubat ayında Microsoft yönetiminin başına geçen Satya Nadella, şirketin vizyonunda değşikliklere gitmiş ve artık odak noktasının Microsoft'un geleneksel iş kolu olan yazılımdan, cep telefonu uygfulamaları ve internete kayacağını söylemişti.

Microsoft yönetiminin işten çıkarmaların ardından Google ve Apple gibi rakiplerle daha rahat rekabet etmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Şirketin daha önceki büyük işten çıkarma operasyonu 2009 yılında, bir önceki CEO Steve Ballmer döneminde gerçekleşmiş ve Microsoft 5 bin 900 çalışanıyla yollarını ayırmıştı.
Hisseler yükseldi

İşten çıkarmalarla birlikte şirketin maliyetlerinin düşeceği beklentisi şirketin hisselerine pozitif yansıdı.

Nadella'nın 18 bin kişinin işine son verileceğini açıklamasının ardından Microsoft hisseleri Wall Street'te yüzde 3'e yakın prim yaptı.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109