Maliye internetten satışa el atacak

Maliye internetten satışa el atacak

Maliye internetten satışa el atacak
Maliye internetten satışa el atacak
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Antalya-Beldibi'nde düzenlenen Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Değerlendirme Toplantısında kayıtdışılıkla mücadelede internetten kayıtsız satışların dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Antalya-Beldibi'nde düzenlenen Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Değerlendirme Toplantısının yapıldığı Rixsos Sungate Otel'de, özel bir firmanın internetten satışla ilgili toplantısına katılan çalışanlarla bir süre sohbet etti.

Şimşek, internetten satışta yaşadıkları zorlukları ve kayıt dışılıkla ilgili sıkıntılarını anlatan çalışanlara, internetten satışları denetlemenin zor olduğunu söyledi. Şimşek, ''O ortamı sürekli denetlememiz zor. Bir takım mekanizmalar oluşturulabilir, o konuda alınmış bir karar yok. Kayıtdışılıkla mücadelede o boyuta dikkat etmek lazım'' dedi.

Yabancı siteler aracılığıyla yurtdışından kayıtsız çok fazla malın ülkeye girdiğinin belirtilmesi üzerine Şimşek, ''Biz de onu geçenlerde masaya yatırdık, konuştuk. Vatandaşın yıllık 150 Avroya kadar dışarıdan şey getiriyor ama onun dışında getirilenin kontrol altına alınması lazım'' dedi.

Mehmet Şimşek daha sonra Antalya merkeze geçerek cuma namazını Arapsuyu semtinde bulunan Eski Arapsuyu Camii'nde kıldı.Camiden çıkışta vatandaşlara 'Allah kabul etsin, hayırlı cumalar' diyen Şimşek, bir vatandaşın 'torba yasa ne zaman çıkıyor'' sorusu üzerine, ''Çıktı torba, Cumhurbaşkanımız onaylayınca inşallah uygulamaya koyacağız. Bugün defterdarlarımız, vergi dairesi başkanlarımız çalışıyor'' ifadelerini kullandı.

Şimşek daha sonra 7 Mehmet Restoran'a geçerek öğle yemeğini yedi.


akşam

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109