Kripto para borsasında deprem sürüyor

Thodex’in batmasının şoku atlatılamadan bir deprem de Vebitcoin’de yaşandı.

Kripto para borsasında deprem sürüyor
 Kripto para borsasında deprem sürüyor

Thodex’in batmasının şoku atlatılamadan bir deprem de Vebitcoin’de yaşandı. 
Thodex’in batmasının şoku atlatılamadan bir deprem de Vebitcoin’de yaşandı. Zor durumda olduğunu açıklayan şirket faaliyetlerini durdurma kararı aldı.
SAHİBİ İDDAA BAYİİYMİŞ
Türkiye'deki kripto para borsalarında işlem hacminde 6. sırada yer alan Vebitcoin’in son 24 saate işlem hacmi ise 510 milyon TL olmuştu. Geçen yıl sermayesini artıran şirket hakkında son günlerde yatırımcılarından yoğun şikâyetler geliyordu. Ticaret sicile göre şirketin kurucusu ve CEO'su İlker Baş. Muğla'da İddaa bayii işleten Baş, aynı zamanda Muğla Ticaret Odası Meclisi üyesi.

YÜZDE 80’İ BATACAK  
Piyasa uzmanları Türkiye’deki aracı kurumlara satış emri veren binlerce insan olduğunu ancak aracı kurumların bu talebe şimdilik tam anlamıyla cevap veremediklerini belirtiyor. Uzmanlar Türkiye kripto para piyasasının son 1 haftada 2 milyar dolar eridiğine işaret etti. Türkiye’de 3 milyon kripto para cüzdanı bulunan kişi var. Bu kişiler aylık 1.3 milyar dolar civarında alım satım işlemi gerçekleştiriyor. Dünyadaki toplam kripto paraların büyüklüğü 2 trilyon doların üzerinde. Türkiye’de bu rakamın büyüklüğü ise 14 milyar dolara civarında. Piyasa uzmanları sektörde yer alan şirketlerin yüzde 80’inde kriz yaşandığını belirtirken ‘Bitay Türkiye’ şirketinin de iflas bayrağını çekmek üzere olduğu konuşuluyor

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER