Kendi işinin patronu oldu

KOSGEB desteği alan kadın girişimci kendi işinin patronu oldu.

Kendi işinin patronu oldu
Kendi işinin patronu oldu

KOSGEB desteği alan kadın girişimci kendi işinin patronu oldu.

KOSGEB desteğiyle iş yeri hayalini gerçeğe dönüştüren kadın girişimciler, açtıkları kafe ve restoranda ev hanımlarına da ürünlerini satarak para kazanma imkanı sunacak.
İŞKUR'un düzenlediği girişimcilik kursuna katılan 39 yaşında 3 çocuk annesi Rizeli Alev Terzi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) aldığı destekle kafe ve restoran açtı. Kendi işinin patronu olan Alev Terzi, aynı zamanda ev hanımlarına da yaptıkları ürünleri satarak para kazanma imkanı sundu.

Terzi, yıllardır hayalini kurduğu sosyal sorumluluk projesini hazırlayarak KOSGEB'e sunduğunu söyledi. Projesinin kabul edildiğini belirten Alev Terzi, projenin kabulünün ardından ev hanımlarının ürünlerini satacakları kafe ve restoran açtığını anlattı.

30 EV HANIMIYLA BİRLİKTE YÜRÜTÜYOR

Terzi, şu anda 30 ev hanımıyla birlikte işi yürüttüklerini ifade ederek, "Bu sayıyı daha da yukarıya çıkaracağız. Çok kadın arkadaşımıza ulaşmaya çalışıyorum. Ev hanımlarımızın evlerine bir katkıları olacak. Ailelerine ve eşlerine destek olacaklar. Ürünlerini evde yapıp getirip burada satarak para kazanacaklar" dedi.

Hem insanların uygun fiyata yemek yiyeceği hem de ev hanımlarına iş fırsatı yaratmak için böyle bir iş yeri açtığını kaydeden Alev Terzi, "Burada her bütçeye hitap edeceğiz. Her çeşidimiz olacak. İstediklerini burada bulacaklar. Mutfağımızda da ayrıca aşçılarımız olacak" diye konuştu.

Ev hanımı Nimet Erdüzen ise kendilerine güzel bir iş imkanı sunulduğuna işaret ederek, "Biz elimizden geldiği kadar evimizde yaptığımız ürünlerimizi burada satacağız. Hem ailemize destek olacağız hem de çocuklarımızın rızkını kazanacağız. Bize bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109