İsviçre'den Batman'a turizm atağı! "Kim olursan ol Batman'a gel, Batman'ı tanı, tanıt."

İsviçre'den Batman'a turizm atağı! "Kim olursan ol Batman'a gel, Batman'ı tanı, tanıt."

İsviçre'den Batman'a turizm atağı!
İsviçre'den Batman'a turizm atağı!
"Kim olursan ol Batman'a gel, Batman'ı tanı, tanıt."


Güneydoğu ve Batman'a yönelik turizm potansiyelini artırmak, incelemelerde bulunmak amacıyla, Türk İsviçre Seyahat Acenteleri Birliği (TISAB) üyeleri ile Avrupa basınından oluşan heyet, 4-5 Kasımda Batman'a gelecek.

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Ortaboy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsviçre'deki Türk seyahat acentelerini, tur operatörlerini mesleki açıdan desteklemek, her türlü sorunlarını çözmek ve yasal haklarını korumak üzere 1995 yılında kurulan Türk İsviçre Seyahat Acenteleri Birliği'nin Batman'a yapacağı ziyaretin çok önemli olduğunu söyledi.

TISAB üyeleri ile birlikte Avrupa basının da gazetecilerin Batman'a geleceğini anlatan Ortaboy, ''Heyeti kentimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Petrolden doğan ilimizin turizm pastasından payına düşeni almasını istiyoruz. Bu yöndeki gayretlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

Birliğin amacının İsviçre ve civar ülkelerden Türkiye'ye yönelik turizm talebini artırmak olduğunu ifade eden Ortaboy, bu kapsamda TISAB üyelerinin 2009 yılından beri düzenli olarak tur programlarında var olan ya da programlarına almayı düşündükleri destinasyonları ziyaret ettiğini belirtti.

Satışı yapılan destinasyonu bizzat yerinde görerek yaşanmışlığın verdiği tecrübenin pazarlamada daha etkili olduğunu dile getiren Ortaboy, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu çerçevede önümüzdeki dönemde İsviçre ve civar ülkelerden Güneydoğu ve Batman'a yönelik turizm potansiyelini arttırmak amacıyla TISAB üyeleri bölgeyi ziyaret edecek. Avrupa basınından oluşan 23 kişilik heyet 4-5 Kasımda Valiliğimiz ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün davetlisi olarak Batman'da ağırlanacak.

Misafirlerimize Malabadi Köprüsü ve Hasankeyf'i gezdireceğiz. Yeni açılan havaalanımızı göstereceğiz. Ziyaret kapsamında Mardin Midyat'a da gideceğiz. Bölgeye ulaşımı kolaylaştırması ve turist sayısını artırması bakımından bu havaalanı önem taşıyor. Güneydoğu'nun ve Batman'ın turizmle atağa geçmesini istiyoruz. Kentimizin eşsiz doğal ve tarihi güzelliklerini gelecek heyete tanıtacağız, geri dönüşün olumlu yönde olmasını umuyoruz.''

Batman Havaalanı'nın bölgeye hareketlilik getireceğine inandıklarını ifade eden Ortaboy, ulaşım kolaylığının gelen turist sayısını da artıracağını belirtti.

Ortaboy, sloganlarını ''Kim olursan ol Batman'a gel, Batman'ı tanı, tanıt ve Batman'ın elçisi ol'' şeklinde belirlediklerini sözlerine ekledi.

AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER