İstihdamda İstanbul atağı

İstanbul Valiliği’nde ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ toplantısı yapıldı. , İstanbul’un istihdam taahhüdü 500 bin kişi.

İstihdamda İstanbul atağı
 İstihdamda İstanbul atağı

İstanbul Valiliği’nde ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ toplantısı yapıldı. , İstanbul’un istihdam taahhüdü 500 bin kişi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul’un istihdam seferberliğinde çok önemli rolü olduğunu ve gereken katkıyı vereceğini belirterek, “İstanbul’un istihdam taahhüdü 500 bin kişi. Bunun üzerine ne kadar çıkabilirsek kendimizi o derece başarılı saymış olacağız” dedi.
İstanbul Valiliği’nde ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ toplantısı yapıldı. Toplantıya, şehirdeki iş dünyası örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve istihdamla ilgili kurumların yöneticileri katıldı.

Toplantıya başkanlık eden İstanbul Valisi Vasip Şahin, çalışma hayatında mili istihdam seferberliği başlığı altında, İstanbul’daki çalışma hayatının ana aktörleriyle bir araya geldiklerini belirtti.

DESTEKTE YARIŞIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bir istihdam hareketinin başladığını hatırlatan Vali Şahin, “İstanbul, bu istihdam hareketinde çok önemli role sahip şehirlerimizin başında geliyor. İstanbul, bu sorumluluğunun farkında. Bu farkındalığın gereği olarak da bu harekete en büyük katkıyı vermeye hazır. Toplantımız da bu minvalde oldu. Getirilen yeni imkanlar, teşvikler ve ülkemizin ekonomik hayatının daha ileri noktaya taşınmasında üzerimize düşen vazifeler ve gerektiğinde yapmamız gereken fedakarlıklarla ilgiliydi” diye konuştu.

Herkesin büyük bir heyecanla bu milli seferberliğe katkı verme noktasında birbiriyle yarış halinde olduklarını gördüklerini ifade eden Vali Şahin, “İstanbul’un taahhüdü 500 bin kişi. Bunun üzerine ne kadar çıkabilirsek kendimizi o derece başarılı saymış olacağız” dedi.

CAZİP TEŞVİKLER VAR

İstihdamın sağlanması için sanayici, iş adamları ve kamu yöneticileriyle çok hızlı toplantılar gerçekleştirme kararı aldıklarını belirten Vali Şahin, şunları söyledi: “Bu toplantılar devam ederken, işe yerleştirmeler de başlayacak. Vakit kaybına tahammülümüz yok. Seferberliğe bir an önce başlayıp hızla devam ettirmek durumundayız. Tabii burada özellikle teşvikler ve devlet destekleri önemli. Çünkü çok cazip teşvikler var. Çalışma hayatında devlet, gerçekten büyük fedakarlıklar içerisinde. Yeter ki, bir işçiye daha fazla istihdam alanı sağlansın, ihracatımız ve üretimimiz bir kademe daha artırılsın.”

SIKI TAKİP EDİLECEK

İstanbul Vilayet Binası’ndaki toplantıda konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar da 400 bin üyesi bulunan kurum olarak bu seferberlikte üstlerine düşeni yapmaya gayret göstereceklerini belirtti. Çağlar, “Sayın Valimizin başkanlığında çok önemli ve güzel kararlar aldık. Bu çalışmalarımız çok sıkı bir şekilde takip edilecek” şeklinde konuştu.

EĞİTİMLİ İŞ GÜCÜ BÜYÜK İHTİYAÇ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, “İş adamlarımızın en büyük ihtiyaçlarından biri, nitelikli personel ya da çalışacak iş gücü” dedi. Vali Şahin, “Vatandaşlarımıza, en azından işe başladıktan sonra eğitilme imkanının olduğunu hatırlatıyorum. Buna ilgi gösterirlerse, iş gücü ile istihdam gücü daha rahat buluşmuş ve daha verimli ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlanmış olur” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER