İMKB yönetimi neden değişiyor? Sektörde üç söylenti var

Uzun bir süredir özelleştirilmesi konuşulan İMKB, sürpriz KHK ile adeta devletleştirildi. İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve yönetim kurulunun görevleri 31 Aralık itibarıyla sona erdirildi. Yeni yönetim kurulu 5 değil, toplam 7 kişiden oluşacak. Üç üye ve başkanı hükümet belirleyecek

İMKB yönetimi neden değişiyor? Sektörde üç söylenti var
İMKB yönetimi başta olmak üzere sektörde şok etkisi yapan Kanun Hükmündeki Kararname ile ilgili piyasada şu üç söylenti dolaşıyor:

* İMKB'nin 25. yılında İstinye'ye gelen Başbakan Tayyip Erdoğan, “Temennim odur ki İMKB de finans merkezi içinde yer alır” demişti. Her ne kadar İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, aynı gün 'Neden olmasın' yanıtı verse de daha sonra yönetim İstinye'den Ataşehir’e taşınma konusunda ayak diretti. Bu da hükümeti kızdırdı.

* İMKB'de özelleştirme hazırlıkları devam ediyordu. Ancak bu sürecin dışında kaldığını gören hükümet, dünkü KHK ile yönetimdeki ağırlığını artırarak, “Süreci ben yönetirim” dedi.

* İMKB yönetimi İstanbul Borsası’nın özelleştirmesinde ağır kaldı. Yönetim değişikliği ile bu süreç de hızlandırılmak isteniyor.


habertürk.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER