İlk organik deri ceket

Deri ticareti yapan bir Kadir Kasapoğlu, 561 gramlık deri ceket imal ederek bir ilke imza attı.

İlk organik deri ceket

Deride kalıcılığı ve ısı gördüğünde renk değiştirebilme özelliğine sahip organik deri boyası, Türkiye'de sadece bir firma tarafından geliştirildi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK
Firma yöneticileri, ileriye dönük dev bir sistemin adımlarının ilk kez deri ceketler üzerinde gerçekleştirdiklerini açıkladı. Uzun yıllardan beri deri ticareti ile ilgilenen Kadir Kasapoğlu, organik boyanın insan vücuduna zararı olmadığını ve Türkiye'de ilk kez bir firma ile ortak olarak bu sistemi uyguladıklarını söyledi.

Türkiye'de sadece kendi firmalarının kök boya işlemi gerçekleştirdiklerini ve bu sistemi geliştirmeye devam ettiklerini ifade eden Kasapoğlu, "Deride kalıcılığı ve şıklığı organik boya ile daha dayanıklı kılacağız" dedi. Sistemi geliştiren firma sahibi Yüksek Deri Mühendisi Semra Oğulcan da şöyle konuştu: "Organik bazlı boyalardır. İnsan sağlığına zararı yok yenilenebilir boya. Organik deri yapımında kullanılır. Çeşitli teknikler ile boyanır. Isı teması ile renkleri ile değiştirilebilir. Üzerlerinde farklı desenler yapılabilir. Türkiye'de ilk biz yaptık. Elle boyamadan yola çıkarak çeşitli kurutma işlemlerinden geçirilerek tamamen el yapımı ve organik deri montlar elde ediyoruz."

ISIYA GÖRE RENGİ DEĞİŞİYOR

Türkiye'de bu sistemi uygulayan hiçbir firmanın bulunmadığını söyleyen Kasapoğlu; sözlerine şöyle devam etti: "Deriye uyguladığımız organik boya deriyi daha kalıcı kılıyor. Ayrıca, deriye uyguladığımız ısıl işlem ile derinin regi değişiyor ve deri parlaklık kazanıyor. Bir süre sonra deri ceketteki deforme bu sistemle yapılan ceketlerde olmuyor. Deri kullanıldıkça deforme olması gerekirken daha çok parlıyor. Çünkü organik boya derinin içinde daha kalıcı hale geldiği gibi deriyi de korumaya başlıyor."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109