İL BAZINDA REKABET ENDEKSİ RAPORU 9 ARALIK’TA ADANA’DA AÇIKLANACAK

TÜRKONFED işbirliğiyle, Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan İl Bazında Rekabet Endeksi Raporu”, 9 Aralık’ta Adana’da açıklanacak.

İL BAZINDA REKABET ENDEKSİ RAPORU 9 ARALIK’TA ADANA’DA AÇIKLANACAK

 İL BAZINDA REKABET ENDEKSİ RAPORU 9 ARALIK’TA ADANA’DA AÇIKLANACAK

TÜRKONFED işbirliğiyle, Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan İl Bazında Rekabet Endeksi Raporu”, 9 Aralık’ta Adana’da açıklanacak

Çatısı altında 24 federasyon ve 186 dernek üzerinden 24 bin iş insanı ve 40 bine yakın şirket yer alan TÜRKONFED işbirliğiyle, Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan “İl Bazında Rekabet Endeksi Raporu”, 9 Aralık’ta Adana’da açıklanacak. Toplantıya Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik başta olmak üzere iş ve siyaset dünyasından önde gelen çok sayıda önemli isim katılacak.
Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) tarafından ilki 2009 yılında hazırlanan İl Bazında Rekabet Endeksi Raporu, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) işbirliğinde daha gelişmiş bir veri seti ve metodoloji ile güncellendi. Türkiye’de rekabetçiliğin bölgesel dağılımına ve bölgesel kalkınmanın bileşenlerine dikkat çeken İl Bazında Rekabet Endeksi Raporu, 9 Aralık’ta Adana Sheraton Grand Otel’de düzenlenen toplantıda açıklanacak.

T.C. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in katılacağı toplantıya, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan, AGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gülümsün Adalı, EDAM Başkanı Sinan Ülgen ile TÜRKONFED Ekonomi Danışmanı Pelin Yenigün Dilek başta olmak üzere iş dünyasının önde gelen çok sayıda önemli ismi de katılım gösterecek.

TÜRKONFED Hakkında: Çatısı altında 24 federasyon ve 186 dernek üzerinden 24 bin iş insanı ve 40 bine yakın şirket yer alan TÜRKONFED, üye tabanı ile toplam (enerji dışı) dış ticaretin yüzde 83'ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlamaktadır. İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve İç Anadolu, Trakya, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Orta Anadolu, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Güney Marmara, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, Doğu, Serhat, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu da TÜRKONFED üyeleridir. TÜRKONFED, Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan ve 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa Esnaf, Sanatkar ve KOBİ Birliği (UEAPME) üyesidir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109