İBB Sosyal tesislerde 10 TL’ye Boğaz manzaralı kahvaltı keyfi

İBB Sosyal tesislerde 10 TL’ye Boğaz manzaralı kahvaltı keyfi

İBB Sosyal tesislerde 10 TL’ye Boğaz manzaralı kahvaltı keyfi
Sosyal tesislerde 10 TL’ye Boğaz manzaralı kahvaltı keyfi
Boğaz’a nazır veya şehre ’kartal yuvası’ndan bakan bir yerde 10 liraya kahvaltı yapmak 9 liraya da balık yemek mümkün


İBB TÜM SOSYAL TESİS TELEFON VE ADRESLERİ İÇİN TIKLA


Şehrin en güzel manzaralarına sahip noktalarda vatandaşlara hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerine her geçen yıl ilgi daha da artıyor. Tesislerde benzer mekânlara göre çok daha cazip fiyatlar sunuluyor. Öyle ki, Boğaz’a nazır veya şehre ’kartal yuvası’ndan bakan bir yerde 10 liraya kahvaltı yapmak 9 liraya da balık yemek mümkün.

Bir zamanlar İstanbulluların fiyatlarındaki yükseklik sebebiyle gitmekten çekindikleri sosyal tesisler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde halka kapılarını açtı. Tesislerde alkol kullanımının kaldırılmasıyla ailelerin çocuklarıyla birlikte bu mekanları rahatça kullanabilme imkanı sağlandı. Halkın arzuladığı ortama kavuşan sosyal tesislere İstanbulluların ilgisi de her geçen yıl artıyor. Benzer kriterlere sahip restoran ve diğer tesislere göre vatandaşların fiyat açısından tercihi olan sosyal tesislerde kahvaltı tabağı 10 TL. Tercihi omlet-menemen-bal-kaymak olanların ise ayrıca 5’er TL ödemesi yeterli oluyor. Beykoz Koru Sosyal Tesisi’nde pazar günleri verilen açık büfe kahvaltı ise 20 TL. Her tesiste mevcut olan zeytinyağlıların fiyatları 4-5 TL arasında değişiyor. Menü seçeneklerinde ağırlıklı olan ızgara çeşitleri ise 7.5 TL ile 15.TL arasında. Boğazda balık yeme keyfinde olanlara 9 ile 17 arasında mönü sunuluyor. Misafirlerine şehrin 15 farklı noktada seçenek sunan sosyal tesislerin birçoğu Boğaz ve deniz manzarasına sahip. Şehre tepeden bakan bir noktada dinlenmek veya misafirlerini ağırlamak isteyenler Çamlıca tesislerini tercih edebiliyor. Marmara’ya ve adalara karşı yüksek bir noktadan çayını yudumlamak isteyenlerse Pendik’teki Gözdağı Sosyal tesislerine kendisini atıyor. Kentin tarihi dokusunu seyretmek isteyenler ise Haliç Sosyal Tesislerine öncelik tanıyor. Surların içinde düğün yapmak dileğinde olan İstanbullular da Topkapı Sosyal Tesisleri’nde karar kılıyor.

Sıcaklıkların artmasıyla şehrin bunaltıcı havasından kendisini büyükşehir belediyesinin sosyal tesislerine atan vatandaşların tesislere ilgisi de her geçen yıl artıyor. Yeşil alanları, sahip olduğu manzaraları, güvenli ve huzurlu yapısıyla İstanbulluların tercih sebebi oluyor. Özellikle Florya ve Beykoz tesislerinde akşam saatlerinde uzun araç kuyrukları oluşuyor. İki yıl önce 7.5 milyon ziyaretçi çeken tesislere geçtiğimiz yıl 8.2 milyon, 2010’un ilk dört ayında ise 4 milyon kişi ziyaret etti. Kendin en çok ilgi gören Florya Sosyal Tesisleri ise 2009 yılında 2 milyon kişiyi ağırladı. İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olan sosyal tesislerin bazıları şunlar:

Gözdağı Sosyal Tesisi: Pendik’te denize nazır 206 metre rakımı olan ve ’Sekizinci Saklıtepe’ olarak nitelendirilen Gözdağı’ndan Marmara Denizi, Adalar ve İstanbul’un büyük bölümünü seyretmek mümkün. İki yüz dönümlük bir korunun zirvesinde iki dönümlük bir kapalı alan üzerinde inşa edilen sosyal tesis, ahşap mimarisiyle Kartal yuvasını andırıyor.

Beykoz Sahil Sosyal Tesisi: Boğaz ile Karadeniz’in kucaklaştığı yemyeşil bir köşede kurulan tesisler, Çubuklu sahilinde 1999 yılında hizmete açıldı. Osmanlı motifleriyle döşenmiş salonu ile nostaljik bir ortamda Boğaz manzarası sunan tesis denize sıfır konumda bulunuyor.

Dragos Sosyal Tesisi: Kartal’da Dragos tepesinin sahil şeridinde bulunan tesis ’Prens Adaları’ olarak bilinen Marmara Adaları’nın hemen karşısında bulunuyor.

Dolmabahçe Sosyal Tesisi: Beşiktaş’ta Dolmabahçe Sarayı’nın karşısında hizmet veren tesis, tarihî mekanların arasında bulunuyor. Boğaz’dan geçen gemileri seyrederek dinlenme imkanı sağlayan tesisin yazlık bahçe kafeteryası bulunuyor.

Florya Sosyal Tesisi: Florya sahilindeki tesislerde, yemek ve spor imkanı da bulunuyor.

İstanbul’da bulunan 15 sosyal tesis hakkında bilgi almak isteyenler  ve 444 10 34 numaralı telefondan ulaşabiliyor

İBB TÜM SOSYAL TESİS TELEFON VE ADRESLERİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER