Hükümetin “eşit işe eşit ücret” düzenlemesi; Yüksek maaşlı memura kötü haber

Hükümetin “eşit işe eşit ücret” düzenlemesi kamuda yüksek maaş alanları vurdu. Özellikle üst kurullarda yüksek maaş alan uzmanların maaşları “Başbakanlık uzmanı”nın maaşı aynı seviyeye gelene kadar donacak. Yüksek maaşlı memura kötü haber

Hükümetin “eşit işe eşit ücret” düzenlemesi; Yüksek maaşlı memura kötü haber

Hükümetin “eşit işe eşit ücretdüzenlemesi kamuda yüksek maaş alanları vurdu. Özellikle üst kurullarda yüksek maaş alan uzmanların maaşlarıBaşbakanlık uzmanı”nın maaşı aynı seviyeye gelene kadar donacak.
Yüksek maaşlı memura kötü haber
Üst kurullarda maaşlar dondu
Kamuda kariyer memuru olarak çalışanlara “Başbakanlık uzmanı” kriteri getirildi. Hükümetin “eşit işe eşit ücret” düzenlemesinde kamuda aynı unvanlarda çalışanların maaşları eşitlenirken, ekonomiyle ilgili kurumlara sınavla ve az sayıda alınan uzmanların aleyhine bir durum oluştu.

Özellikle Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme, Rekabet, Enerji Piyasası gibi üst kurullarda yüksek maaşla çalışan uzmanların maaşı aynı seviyeye gelene kadar artırılmayacak. Eşit işe eşit ücret düzenlemesi en çok üst kurul uzmalarını vurdu.

Düzenlemeyle 1 Ocak 2012’de birinci derece Başbakanlık uzmanı 3 bin 951 TL alacak. Rekabet Kurumu’nda aynı derecede çalışan bir uzmanın maaşı ise halen 4 bin 500 TL. Yeni yılda yürürlüğe girecek düzenlemeyle, Başbakanlık uzmanının maaşı 4 bin 500 TL olana kadar artmayacak.

Ancak hükümet isterse, 631 sayılı Kanuna göre, bu kurumlarda çalışanların maaşlarında memurlara verdiği zam oranında artış yapabilecek. Bazı kurumlar “ücrette eşitlik” kararnamesinin dışında tutuldu. Merkez Bankası, Sayıştay, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Vadeli İşlemler Borsası (VOB) ve Yatırım Promosyon ve Destek Ajansı’nda (YPDA) çalışanların maaşlarında herhangi bir düzenleme yapılmadı. “Eşit işe eşit ücret” kararnamesiyle, Rekabet Kurumu, BDDK ve EPDK gibi kurumlarda 4.500 lira olan uzman maaşları, Başbakanlık uzmanının 2012 yılında 3.951 liraya çıkacak maaşı aynı seviyeye gelene kadar artmayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109