Halkbank, 60 yeni şubede Bin Eleman İstihdam Edecek

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan 'Halkbank, 2012 yılında 60 yeni şube açıp, bin eleman istihdam edecek.'

Halkbank, 60 yeni şubede Bin Eleman İstihdam Edecek

Halkbank, 2012 yılında 60 yeni şube açıp, bin eleman istihdam edecek.

Halkbank, 2012'de 60 yeni şube açıp, bin eleman istihdam edecek. Fonlama kaynaklarını artırmayı öngören banka, en az 500 milyon Dolar Eurobond ihracı yapmayı; sendikasyonlardan da 2 milyar Dolar temin etmeyi amaçlıyor.

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, 2011'i değerlendirdiği basın toplantısında 2012 hedeflerini de açıkladı. Aslan, geçen sene net karlarının 2 milyar 45 milyon lira, özkaynaklarının 8 milyar 640 milyon lirayı bulduğunu bildirdi. 2011'de bireysel kredilerde yüzde 31,5, ticari kredilerde yüzde 25,3 büyüme elde ettiklerini aktaran Aslan, "Bu artışla ticari kredilerin nakdi krediler içinde payı yüzde 73,2 oldu." dedi. Aslan, esnafa kullandırılan kredi miktarının ise 5 milyar 500 milyon lirayı aştığını ifade etti.

Türkiye'de 60 yeni şube açmayı, faktoring şirketini yakında hayata geçirmeyi planladıklarına temas eden Halkbank Genel Müdürü, bu sene bin elemanı bünyelerine katacaklarını duyurdu. Dış yatırımları adına Makedonya'da bulunan iştirakleri Halkbank AD ile Ziraat Bankası Üsküp'ü birleştireceklerini anlatan Süleyman Aslan, İstanbul'a taşınma ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Orta ve uzun vadede Ataşehir'e inşa edeceğimiz genel müdürlüğe taşınıncaya dek İstanbul'da yer alan kimi önemli birimlerimizi tek çatı altında toplayacağız. Şehirde 5 ayrı mekanda faaliyet yürüten bu genel müdürlük birimlerimiz bir araya gelecek. İstanbul'a aşama aşama gidilecek, bunu önemli görüyoruz."

Aslan, İstanbul'a taşınma için şu an planlanmış bir tarih ya da bütçenin söz konusu olmadığını vurguladı.

Toplantıda gazetecilerin Halk GYO'nun halka arzına dair sorularını Aslan, "Daha evvel Halk GYO 'nun halka arzı için başvuruları yapmıştık. Ama konjontör uygun değildi. Kurum olarak şu an gerekenleri yapıyoruz. Umuyorum, sene içinde uygun bir dönemde halka arzı yapacağız." diye cevapladı.

"Özelleştirme süreci ile ilgili gelişme olacak mı?" sorusuna ise Süleyman Aslan, "Malum Halkbank'ın yüzde 25'i halka açık. Hisselerin diğer bölümü için karar Özelleştirme İdaresi'ne ait. Tabi şu an, bu minvalde tarafımıza intikal eden bir karar söz konusu değil." karşılığını verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109