Hal Girişi Zammına Esnaf Eylemi Zammı Durdurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),Ataşehir ve Bayrampaşa hallerinde bu sabah gerçekleşen zam eylemleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, " Hal Müdürlüğü ve esnafın başvurusu ile karar yeniden görüşülmek üzere durdurulmuştur" denildi.

Hal Girişi Zammına Esnaf Eylemi Zammı Durdurdu

Haldeki Eylem Zammı Durdurdu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),Ataşehir ve Bayrampaşa hallerinde bu sabah gerçekleşen zam eylemleriyle ilgili açıklama yaptı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),Ataşehir ve Bayrampaşa hallerinde bu sabah gerçekleşen zam eylemleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, " Hal Müdürlüğü ve esnafın başvurusu ile karar yeniden görüşülmek üzere durdurulmuştur" denildi.

Yapılan açıklamada zammın gerekçesi şöyle belirtildi:

"İstanbul genelindeki hallerde fiyat tarifesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile belirlenmekte ve uygulanmaktadır. İSPARK, 2008 yılından buyana yapılan zamları esnafın mağdur olmaması için uygulamamıştır. Ancak, İSPARK Bayrampaşa Hal'de işletmeci (kiracı) olduğundan İBB Meclis kararı ile 2012 yılında yapılan zammı (Sayıştay denetimine de tabi olduğundan )uygulamak zorundadır.

Bayrampaşa Hal'de yapılan zamla ilgili Hal Müdürlüğü ve esnafın başvurusu ile karar yeniden görüşülmek üzere durdurulmuştur. Yeni karar açıklanana kadar eski fiyat tarifesi üzerinden uygulama devam edecektir. Şu an itibariyle Bayrampaşa Halde olumsuz bir gelişme olmadığı gibi yapılan eylemde de hal esnafı değil, herhangi bir kuruma bağlı olmayan nakliyeci kamyon sahiplerinin bireysel tutumları etkili olmuştur. İSPARK 2008 yılında Bayrampaşa Hal'de işletmeciliğe başladı. 2008-2009-2010 ve 2011 yıllarında İBB Meclis kararı ile alınan zamlı tarife uygulanmadı. Bu 3 yıl içindeki kayıp yaklaşık 12 milyon TL dir. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak ve ekonomik kaybın önüne geçmek için bu yıl zamlı tarife uygulanmıştır"

 Bayrampaşa ve Ataşehir'deki Hal Giriş Ücretine Yapılan Zamma karşı çıkan Esnaf Eylem Yapmıştı

 Bayrampaşa ve Ataşehir'deki Hal Giriş Ücretine Yapılan Zammı Çok Bulan Esnaf Eylem Yaptı

Bayrampaşa ve Ataşehir'deki hallerde giriş ve otopark ücretlerine yapılan zammı protesto eden pazarcı esnafı ve nakliyeciler, hal girişlerini kapattı.


Bayrampaşa ve Ataşehir'deki hallerde giriş ve otopark ücretlerine yapılan zammı protesto eden pazarcı esnafı ve nakliyeciler, hal girişlerini kapattı. Bayrampaşa Hali'nin önünde ve bağlantı yollarında uzun araç kuyrukları oluştu.

İstanbul'daki sebze ve meyve hallerinde 1 Mart 2012 itibariyle otopark ve giriş ücretlerinde uygulanacak zamlar, hale ürün almaya gelen esnafı isyan ettirdi. İSPARK'ın yaptığı zamları protesto eden bir grup esnaf, halin girişini trafiğe kapatarak zamların geri alınmasını istedi. Halden ürün almaya gelen bazı market ve pazar esnafı otopark ve giriş ücretlerine yapılan zammın çok fazla olduğunu iddia ederken, hale girmeye çalışan bazı kamyonları da durdurdu. Ataşehir'deki sebze ve meyve halinde, zamların adil olmadığını söyleyen bir pazarcı, "Biz böyle hali kapattığımız sürece, pazarda sebze yarın 1 liradan 3 liraya çıkacak." dedi. Zamların makül bir miktarda yapılması gerektiğinin altını çizen pazarcılar, madur olduklarını söyledi. Çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı eylem devam ediyor.

Bayrampaşa HALİ'NDE DE GİRİŞLERİ KAPATTILAR

Bayrampaşa meyve ve sebze halinde de tüm girişleri kapatan esnaf slogan atıp hal içerisinde yürüyüş yaptı. Girişler kapatıldığı için nakliyeciler ve kamyoncular içeri giremezken, Bayrampaşa Hali'nin önünde uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı esnaf ise el arabalarıyla kamyonlarına sebze ve meyve yükledi. Zamların çok bulan esnaf, İSPARK ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüştüklerini ancak sonuç alamadıklarını söyledi.
                                                                        Kaynak: internetsonhaber

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2012, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER