Geleceğin fabrikaları

Geleceğin fabrikaları

Geleceğin fabrikaları
Geleceğin fabrikaları

Almanya uluslararası alanda önde gelen ekonomi merkezlerinden biri sayılıyor. Pek çok Alman firması üretimde Almanya’nın güçlü yönlerini göz önünde bulundurarak nitelikli ürünlerinin pek çoğunu burada, kendi ülkelerinde hazırlıyorlar.


Volkswagen fabrikası – Fabrika modern otomobil üretiminde çıtayı yükseltiyor ve büyük cam cephesiyle üretim faaliyetlerini gözler önüne seriyor: 2002 yılından bu yana montajcılar Dresden’deki Cam Fabrika’da VW’nin göz bebeği ürünü “Phaeton”u ince bir işçilikle yapıyor – neredeyse tamamen el yapımı.

Airbus – Hamburg, havacılık sektörünün dünya çapında öncü merkez­lerinden: Airbus dünyanın en büyük yolcu uçağı olan A380’i ve diğer modellerinin büyük bölümünü Hamburg’daki imalathanesinde geliştiriyor, parçaları üretiyor ve birleştiriyor.

A. Lange & Söhne – Geleneğe bağlı bir dünya markası: Saksonya Glashütte’de 1845 yılından bu yana A. Lange & Söhne’nin imalathanesinde yüzlerce küçük parçanın biraraya gelmesiyle ve ince el işçiliğiyle saat­çilik sanatının şaheserleri ortaya çıkıyor.

Trigema – Pamuklu iplikten kıyafetlere: Şuab Bölgesi’ndeki Burladingen’de bulunan Trigema Almanya’nın en büyük tişört ve tenis kıyafetleri üreticisi. Bu aile şirketi ürünlerini tamamen Almanya’da üretiyor.

Meyer Tersanesi – Dünya denizleri için devler: Emsland Papenburg’daki aile şirketi 1795’ten beri tersanelerinin devasa havuzlarında en yeni teknolojiyi kullanarak seyahat gemileri, feribotlar, tankerler ve yük gemileri inşa ediyor.

Porsche – Asil otomobiller: Köklü geleneğe sahip Stuttgartlı firma

modelleri ile spor araba kavramının vücuda gelmiş halini temsil ediyor. Leipzig’deki üretim merkezinde 2009’dan beri dördüncü ve en yeni Porsche serisi olan Panamera üretiliyor.

Bosch – Üst düzey teknoloji: 1886 yılında Stuttgart’ta kurulan şirket motorlu taşıtlar, sanayi ve bina teknolojilerinin yanısıra dayanıklı tüketim malları gibi pek çok alanda yeni buluşları ve ürünleri piyasaya kazandırdı.

Enercon – Gelecek için enerji: Kuzey Almanya’nın Aurich kentinde bulunan Enercon şirketi rüzgarın gücünü ticari modele dönüştürdü. Rüzgar enerjisi santrali üreticisi firma Almanya’da bir numara ve dünyada teknoloji öncüsü.
Oliver Sefrin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109