Galatasaray nereden para bekliyor?

Galatasaray nereden para bekliyor?

Galatasaray nereden para bekliyor?
Galatasaray nereden para bekliyor?


Galatsaray, Riva’da yapılacak konut projesi için şirketlerden teklif toplamaya başladı

Riva’daki arazisinde gerçekleştirilecek villa projesi için ihaleye hazırlanan Galatasaray Spor Kulübü, bugünden itibaren, şirketlerden teklif almaya başlayacak. Ön yeterlilik ilanına çıktıklarını ve buna göre teklif toplayacaklarını ifade eden Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi, “Burada maksadımız Galatasaray’ın kasasına maksimum geliri koymaktır. Riva’daki projeden minimum 250 milyon dolar olmakla birlikte, bu rakamın da üzerinde gelir elde etmeyi bekliyoruz. Daha düşük bir miktarı kabul etmemiz söz konusu değil” dedi.

İKİ FARKLI TÜRDE TEKLİF ALINACAK

Işın Çelebi, alınacak tekliflerin iki farlı biçimde hazırlanabileceğine dikkat çekerek, şu bilgileri verdi: “Şirketler, yalnızca inşaat işini üstlenmeye yönelik veya hasılat paylaşımı modelinde yatırımcı olarak teklif verebilirler. Yani, hem ‘konut ve rekreasyon projesi inşaatı yapımı ve satışı’, hem de ‘gelir paylaşımı karşılığı arsa satışı işi’ teklifi alacağız. Hangi teklif düşüncelerimize daha uygun olursa, projeyi o modelle yapacağız.” Riva’daki proje için Galatasaray’ın kapısını çalan pek çok yerli ve yabancı şirket olduğunu da hatırlatan Çelebi, ön yeterlilik başvurularının 5 Ekim günü saat 18.00’e kadar alınacağını ve başvuruların 12 Ekim’de cevaplanacağını kaydetti.

‘26 KASIM’DA KARARI AÇIKLAMAK İSTİYORUZ’

“Tekliflere bakacağız; ‘Piyasa bize ne söylüyor?’ diye düşüneceğiz. Buna göre değerlendirip bir fiyatlama yapacağız” diyen Çelebi, şöyle devam etti: “Nihai kararı da 26 Kasım’da, en geç kasım sonunda vermek istiyoruz. Her şeyin açık ve şeffaf olacağı bir iş modeli uyguluyoruz. Buradaki 1 milyon 175 bin metrekarelik arazimiz üzerinde 250 bin metrekare civarında kapalı inşaat alanı var. 850 bin metrekare ise yeşil alan olacak.”

‘KEMER COUNTRY’NİN 10 KATI KALİTESİNDE BİR İŞ YAPACAĞIZ’

“Projede 200 bin metrekarelik bir ormandan söz ediyoruz. Olduğu gibi kalacak burası…” diyen Işın Çelebi, 840 ünitelik bu projeden ikinci köprü vasıtasıyla Levent’e ulaşmanın 15 dakika olacağını ifade etti. Çelebi, üçüncü köprü hizmete açıldığında bu sürenin 7-8 dakikaya kadar kısalacağını belirterek, şöyle konuştu: “Projede, sosyal tesisler ve diğer rekreasyon aktivite yapılarının yanı sıra bir de tenis kulübü kuracağız. 312 A tipi konut, 248 B tipi ikiz konut, 208 C tipi dubleks konut, 40 D tipi konut ve 32 üniteli bir rezidans yapılması planlanıyor. Kemer Country’nin 10 katı kalitesinde bir iş olacak. Zaten, Galatasaray Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme şirketini de kurduk. Bu ay Genel Kurul’da açıklanacak. Kurumsallaşmaya paralel olarak, iş modelinde bütün bir değişiklikten söz ediyoruz.”

Kaynak: GAZETE HABERTÜRK - MENEKŞE ATASELİM

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109