Fransız fırını Alain yakında her yerde!

Türkiye'de Fransa havası almak ister misiniz? İşte size yeni bir adres: Alain Artisan Boulanger. Burada ekmeklerden pastalara, dekorasyondan çalışanların kıyafetine kadar her şey Fransız

Fransız fırını Alain yakında her yerde!

Yüz yıldır Fransa’nın Nantes şehrinde hizmet veren ve daha sonra dünyaya yayılan Alain Artisan Boulanger ilk şubesini Ataşehir’de açtı. Yakında İstanbul’un pek çok semtinde ve Türkiye’nin diğer şehirlerinde de göreceğiniz bu sempatik Fransız fırınına bayılacaksınız!

Dünyaya yayılmış
...

Alain Artisan Boulanger’yi Türkiye’ye getiren isim Hakan Ariç. Uzun yıllar, uluslararası şirketlerde üst düzey yöneticilik yapan Hakan Ariç, İngiltere, Almanya, Azerbaycan gibi birçok ülkede çalışmış. Yurt dışında yaşadığı yıllarda Fransız fırın ve pastane zinciri Alain Artisan Boulanger’ye sık sık gider olmuş. Türkiye’ye dönme kararı aldığında bambaşka bir sektöre girmek istemiş. Çok geçmeden yakından tanıdığı Alain Artisan Boulanger’yi Türkiye’ye getirme kararı almış. Alain Artisan Boulanger aslında 100 yıldır Fransa-Nantes’ta hizmet veren bir Fransız fırını. Fırın deyince aklınıza sadece ekmek satan bir yer gelmesin. Fransızlar’ın fırınında birçok ekmek çeşidi, unlu mamül ve pasta bir arada satılıyor. Hatta bazılarında oturup kahve bile içebiliyorsunuz. Yıllar içinde dünyaya açılan ve zincir olan Alain Artisan Boulanger, artık Fransız kültürünü diğer ülkelerde de yaşayabileceğiniz bir yeme-içme mekanı olmuş. Geleneksel tatlar Hakan Ariç, Alain Artisan Boulanger’nin ilk şubesini ve imalathanesini Ataşehir’de açmış. Alain Boulanger’den adımınızı atar atmaz Fransa’da olduğunuzu düşünebilirsiniz. Çünkü garsonların kıyafetinden tutun da Alain Boulanger’nin sandalyelerine kadar her detay size bir Paris kafesini anımsatıyor. İçerisi de tıpkı bir Fransız fırını gibi kokuyor.


Hakan Ariç, ürünlerin lezzetinin Fransızlarınkine benzemesi için çok çalıştıklarını söylüyor. Undan tutun da, suyun artımına kadar her şey Fransızlar’ın geleneksel fırın kültürüne sadık kalınarak yapılmak istenmiş. Alain Boulanger’de yapılan her tarif ünlü Fransız aşçılık okulu Cordon Bleu’den mezun Alain Sanchez tarafından oturtulmuş. Hem fırın hem kafe hizmeti var Alain Artisan Boulanger’de iki bölüm var. Biri taptaze ürünler arasından alışverişinizi yapabileceğiniz fırın kısmı, diğeri ise yemeğinizi en hızlı şekilde yiyebileceğiniz kafe bölümü. Ama Alain Artisan Boulanger’nin kokusu sizi hemen ekmeklerine yöneltiyor. Uzun Fransız ekmeği baguette’in fırın kısmında birçok çeşidini bulabilirsiniz. Kepekli, tahıllı, haşhaşlı ekmeklerden yapılan soğuk sandviçler de mutlaka tadılmalı. Sandviçlerin emmental peynirli, rosbeefli, jambonlu, somonlu öyle çok çeşit var ki; seçmekte zorlanabilirsiniz. Fransız çöreği croissant’nın iyisini Fransa’dan başka bir ülkede bulmak zordur.

Alain Boulanger’nin en iddialı olduğu tatlardan biri de croissant. Özellikle fırından taptaze çıktığında yenilmeli. Mis gibi tereyağı kokuyor. Croissant benzeri çikolatalı çörek pain au chocolat da çok lezzetli. Alain Artisan Boulanger’nin ekleri de bizim alıştığımız tarzda değil. Fransız usulü yapılan ekler şekli ve tadıyla bir Fransızın elinden çıktığını belli ediyor. Macaronlar’dan tartelette’lere kadar birçok Fransız tatlısının satıldığı fırın kısmından kolay kolay ayrılamıyorsunuz. Alain Artisan Boulanger’nin lezzetleri kafe kısmında devam ediyor.

Mönüde 1910’lu yıllarda Fransız mönülerinde görülmeye başlanan Fransız tostu Croque Monsieur ve Croque Madame dikkat çekiyor. Croque Monsieur ve Croque Madame, Alain Artisan Boulanger’nin fırınından çıkan lezzetli ekmeklerle yapılıyor. İçerisinde jambon, Fransız peynirleri, beşamel sos var. Croque Madame’ın ise üzerine yumurta kırılıyor. Yine tipik Fransız lezzeti krepler de Alain Boulanger’de yenmeli. Tuzlu kreplerden ıspanaklı, pırasalı, üç peynirli, jambonlu ve pastırmalı; tatlılardan da karamel, bademli, nutella ve muzlu tadılmalı. Alain Artisan Boulanger ayrıca yakın adreslere paket servisi de yapıyor. www.alain.com.tr Cafe de Paris Asmalımescit’te Cafe de Paris sosu servisi de yapıyor. www.alain.com.tr 1930’larda Cenevre’deki Cafe de Paris’de icat edilmiş.

Restoranın tren istasyonuna yakın olmasıyla Cafe de Paris soslu bonfilenin lezzeti dünyaya yayılmış. Yıllardır Bağdat Caddesi ve Nişantaşı’nda hizmet veren Cafe de Paris’nin Asmalımescit’te de bir şubesi açıldı. Asmalımescit’teki Cafe de Paris’de 41 çeşit farklı tat ve 24 baharattan oluşan lezzetli sosun tarifi sır gibi saklanıyor. Cafe de Paris’de soslu 160 gram bonfile ya da tavuk dilimleri, cevizli salata ve sınırsız patates eşliğinde sunuluyor. Restoranda tatlılardan creme brulee, profiterol ve sufle çok seviliyor. Asmalımescit’teki Cafe de Paris yemek saatinden sonra bara dönüşüyor. Hem lezzetli yemek yemek hem de eğlenmek istiyorsanız, Cafe de Paris tam size göre! (12.02.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)

Alain Artisan Boulanger, ATAŞEHİR Adres ve Telefonlar için Tıkla

www.internetsonhaber.com

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2012, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER