Findeks Kredi Notu Hesaplama

Findeks Notu, 2014 Findeks Puanı findeks Hesaplama Nasıl Yapılır, findex kredi notu, Banka Kredi Puanı Kaç Olmalıdır?

Findeks Kredi Notu Hesaplama
Findeks Kredi Notu Hesaplama

Findeks Notu, 2014 Findeks Puanı findeks Hesaplama Nasıl Yapılır, findex kredi notu, Banka Kredi Puanı Kaç Olmalıdır?

Findeks Notu Öğrenme,Findeks Notu Hesaplama Nasıl Yapılır, findex kredi notu, Banka Kredi Puanı Kaç Olmalıdır? Findeks puanı nedir, Findeks Hesaplama Nasıl Yapılır, findex kredi notu, Findeks Banka Kredi Puanı Kaç Olmalıdır? Banka kredi puanı nasıl hesaplanır? Bireysel kredi notu ev ve otomobil kiralamadan beyaz eşya alımına kadar kredili hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelirken bazı bankalar da nota göre faiz oranlarını belirleyecekler.


Findeks Hesaplama Nasıl Yapılır,  Banka Kredi Puanı Kaç Olmalıdır? Banka kredi puanı nasıl hesaplanır? Bireysel kredi notu ev ve otomobil kiralamadan beyaz eşya alımına kadar kredili hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelirken bazı bankalar da nota göre faiz oranlarını belirleyecekler.
 
Findeks Kredi Notu Hesaplama İçin Tıkla
 
Bankaya gitmenize gerek kalmadan Banka kredi puanı kaç olduğunu öğrenebileceksiniz? Banka kredi puanın ne kadar olduğunu öğrenmek Kredi Kayıt Bürosu üyelik bölümüne giriş yapmanız gerek.
 
Kredi Kayıt Bürosu (KKB) şimdiye kadar bankalardan alınan bireylerin kredi notunu ve risk raporunu internetten üye olan herkesin görebileceği hale getirdi. Findeks platformuyla sadece notunuz değil aynı zamanda notunuzun ne anlama geldiği, Türkiye'nin not ortalaması ile karşılaştırmalı olarak veriliyor.
 
1'den 1.900'e kadar verilen notta Türkiye ortalaması 1.400 puan civarında. Artık bu ortalamayı geçen hem bankalar hem de eş dost arasında itibarlı sayılacak.
 
Banka kredi puanı kaç olmalıdır?
 
Bireysel kredi notu ev ve otomobil kiralamadan beyaz eşya alımına kadar kredili hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelirken bazı bankalar da nota göre faiz oranlarını belirleyecekler.
 
Sadece not değil geçmişe dönük not geçmişinin de grafik halinde görüldüğü Findeks'te aynı zamanda risk raporunuzu da almanız mümkün olacak.
 
Banka kredi puanı nasıl hesaplanır?
 
İnternet adresinden üye olunarak girilen Findeks ile artık her ortamda kişinin isteği ile görülüp kredi notu anlaşılabilecek.
 
Çek raporu, çek endeksi, bireysel kredi notu bilgileri ve risk raporu da Findeks'in içine alınarak 'izleme, uyarı, not danışmanı ve takipçi' adıyla 4 yeni uygulama bugün itibarıyla devreye girdi.
 
Böylece kişilerin kredi notunda bir kötüleşme olduğu zaman, kredi taksidi geciktiğinde ve çekinizin arkası yazılmışsa sizi uyaracak.
 
Ayrıca not danışmanları size notunuzu yükseltmeniz için tavsiyelerde bulunacak. Söz konusu hizmetler için vatandaş 4.5 ila 11 lira arasında bir ödeme yapacak.
 
Yeni uygulamaya hem internet hem de akıllı telefonlara yüklenen uygulamalarla ulaşmak mümkün. Eğer başka birisi sizin not durumunuzu yani bankalar nezdindeki itibarınızı görmek isterse sizden izin almadan bu mümkün olamayacak.
 
KKB'nin Stratejik Planlama ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya, "Findeks ile finansal açıdan bankalar tarafından nasıl göründüğünüz ayna gibi size yansıtılıyor" diyor.

Findeks Kredi Notu Hesaplama İçin Tıkla

Kredi Notu Öğrenme Sorgulama ( Kredi notu Akbank Garanti İş bankası Hsbc Yapı Kredi)
 
Bireysel olarak kredi başvurusunda bulunan kişiler için bankalar ilk olarak kredi notlarına bakarlar kredi başvurusunda bulunan kişilerin. Tabiki bunun bankalar ve sizlere uygulanacak olan kredi çekimindeki faiz oranları ile doğrudan alakası bulunmaktadır.
 
Kredi notu ile ilgili sizlere Borç Kapatma Kredisi konumda bu oranların ne kadar önemli olduğunu ve ödeyeceğiniz faiz oranlarını ne kadar aşağıya çektiğini de ayrıca örnekler ile vermiş, belirtmiştim.

Kredi Notu Öğrenme ( Kredi notu Akbank Garanti İşbankası Hsbc Bank Yapı Kredi  )
 
Bireysel olarak kredi başvurusunda bulunan kişiler için bankalar ilk olarak kredi notlarına bakarlar kredi başvurusunda bulunan kişilerin. Tabiki bunun bankalar ve sizlere uygulanacak olan kredi çekimindeki faiz oranları ile doğrudan alakası bulunmaktadır. Kredi notu ile ilgili sizlere  Borç Kapatma Kredisİ konumda bu oranların ne kadar önemli olduğunu ve ödeyeceğiniz faiz oranlarını ne kadar aşağıya çektiğini de ayrıca örnekler ile vermiş, belirtmiştim.
 
Bіreysel kredi аlmаk іѕteyenler іçіn ilk bakılan birеylеrin kredi nоtudur.Birеylеr için oluşturulan bu krеdi notuna ‘kredі skоrlaması’ crеdіt sсoring denir.
 
Kredi skoru Kredi Notu Sorgulama, bireysel krеdilеrin gеlişmiş olduğu finansal pіyasalarda kullаnılır.Kredi ѕkoru, kişinin aldığı kredilerin,kredi kаrtlаrının,çek ve senet gibi finansal borçlarını zаmаnındа gerі ödeme kаpаsitesini ve sadakatini ölçer.
 
Kredi Notu уüksek olаn bireyler düşük faiz оranlarından kredі alabilirler. Kredi notu düşük olаn bіrеylеr ise pahalı faiz oranlarından kredі аlırlаr ya da bankanın inisiyatifi ile kredі alamazlar. Bireysel kredi skoru, şіrketler іçіn ürеtіlеn kredi dereсelendirmesinden farklı olarak, hesaplama uzmanları tаrаfındаn değil, ѕcorеcard denilen bilgisaуar рrogramları tarafından üretilir.
 
Bireysel kredі skorunun çok geliştiği ABD’de, kredi skoru, kredі kurumlarının yanıѕıra sigоrtа, ѕağlık, iletişim vb gіbі ѕektörlerde yaygın bіr şekilde kullаnılmаktаdır. Hatta işverenler tarafından рersоnel işe alınmaѕında dahі kullanılmaktadır.

Tükеtici kredileri sektörü gelişmekte olan piyasalarda bireуsel kredi ѕkoru kavramı ve kullanımı hızla уaуılmaktadır. bireуѕel kredі skoru üreten uluslararası şirketler аrаsındа Experіan, TranѕUnion ve Equifаx gibi şіrketler bulunmaktadır.
 
Kredi Notu Öğrenme Sorgulama Akbank Garanti İşbankası Hsbcbank Ve Diğerleri
 
Değerli tcilesorgulama.com kullanıcıları, bankalar bazında bunları online ve otomatik olarak sorgulayabileceğiniz bir yer yok. Peki nasıl öğreneceğim kredi notumu derseniz. Kredi başvurusunda bulunduğunuz tüm bankalar bunu bir havuz sisteminden öğreniyorlar. Örneğin gecikmiş banka bankaya ait bir ödeme, kredi kartı ödemesi yani bankaları ilgilendiren ödemelerdeki en küçük gecikme malesef kredi notunuzu düşürüyor.
 
Kredi notu 1600 ve üzeri olanlarda inanılmaz bir kredi faiz oranı uygulaması var. Örneğin ben 60 bin tl için kendi bankama başvurdum 1600 ve üzeri olduğu için kredi notum bana faiz oranını 12 ay için bu paraya 0,89 olarak belirlerken 1300 ve altında olan kişiler için bu oran otomatik olarak 12 ay vadede 1,07 ye 18 ay da ise 1.23 gibi bir orana yükseldi.
 
Sizler elinizden geldiğince kredi notu uygulamasında yüksek puan alabilmek için mutlaka ödemelerini tam zamanında faizsiz olarak yapmak durumundasınız. Genelde listeye alınan kişiler için 5 yıl deniyorsa da benim bankam bir yıl sonra siliniyor şeklinde uyarıda bulundu. Sizler tüm bankalarda aynı şekilde uygulanan bu kredi notu uygulamasını dilediğiniz bankadan öğrenebilirsiniz.
 
Her bankanın vereceği not sizin notunuzdur yani Garanti Bankasında ayrı Hsbc bankta ayrı çıkmaz. Havuz sistemi ile öğreniliyor bilginiz olsun. Bu arada aşağıdaki linkten ayrıca kara listede olup olmadığınız hususunda net bilgiler edinebilirsiniz.

Tüm bu bilgileri öğrenebilmek için www.findeks.com adresine girmek yeterli.

Findeks Kredi Notu Hesaplama İçin Tıkla


Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 19:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER