DİVAN CİZRE KONUKLARINI AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR

Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve Türk otelciliğinde bir ekol olan Divan Grubu, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

DİVAN CİZRE KONUKLARINI AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR
 DİVAN CİZRE KONUKLARINI AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR
Koç Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve Türk otelciliğinde bir ekol olan Divan Grubu, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

2014 yılında Şırnak’ın Cizre ilçesinde merhum Mustafa V. Koç’un temellerini attığı ve işletmesini Divan Grubu’nun, yatırımını ise Limçağ Turizm ve Otelcilik’in üstlendiği Divan Cizre, 2017’nin ikinci çeyreğinde konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.
Divan Grubu CEO’su Richard Appelbaum “Divan Cizre yatırımı ile bölgede turizmin hareketlenmesini ve otelcilik sektörüne yeni standartlar getireceğini öngörüyoruz. 2 yıl önce bu vizyonla merhum Mustafa V. Koç’un temelleri attığı bu projenin 2017 2. çeyreğinde hayata geçmesini planlıyoruz. Divan Cizre bölgede ayrıca istihdama da önemli katkı sağlayacak” dedi.

Koç Topluluğu’nun turizm sektöründeki markası Divan Grubu, yatırımı Limçağ Turizm ve Otelcilik tarafından gerçekleştirilen ve toplam inşaat maliyetinin 18 milyon dolar olması öngörülen Divan Cizre projesini planlandığı tarih olan 2017'nin ikinci çeyreğinde açmaya hazırlanıyor.

Bölgeye otelcilik sektöründe yeni standartlar getirecek
Divan Grubu CEO’su Richard Appelbaum Şırnak’ın Cizre ilçesinde hayata geçirilen yatırımıyla ilgili şunları söyledi: “Divan Grubu olarak Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Mustafa V. Koç’un inancı ve manevi desteğiyle temelleri iki yıl önce attığımız bu iş birliğini hayata geçiriyor olmanın gurur ve mutluğu içindeyiz. Bugüne kadar yaptığı tüm yatırımlarla turizm sektöründe pek çok ilk imza atmış Divan Grubu olarak, bölgede ve Türk turizm sektöründe yaşanan zorluklara rağmen devam ettiğimiz Divan Cizre projemizi öngördüğümüz sürede hayata geçirerek turizm sektörüne, bölge turizmine ve yaratacağımız istihdamla da ekonomiye katkıda bulunmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki bu proje ile bölgeye otelcilik sektöründe yeni standartlar gelecek ve turizm sektörü daha da güçlenecek. İki yıl önce bu vizyonla temellerini attığımız Divan Cizre projesinin 2017 yılının ikinci çeyreğinde hayata geçmesini planlıyoruz.”

Divan Cizre Otel, bölgede turizmin kapılarını açacak
Divan Cizre yatırımcısı Limçağ Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı ise konuyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Bölgemizin ilk 5 yıldızlı oteli olacak olan Divan Cizre, hem ticari hem de turizm bakımından bölgeye hacim kazandıracak ve istihdam sağlayacak önemli bir proje. Bölge olarak geçirdiğimiz zor zamanlara rağmen merhum Mustafa V. Koç’un önderliğinde temellerini attığımız ve Divan Grubu’nun destekleriyle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettiğimiz projede son aşamadayız. Böyle zor durumlarda gerçekleştirilen her hamlenin, sadece şehrimiz için değil, bölge ve ülke için de değer yaratacağına inanıyoruz. Divan Cizre bunun en güzel örneği ve sembolü olacaktır. Türkiye'nin tarihi güzellikleri ile dolu Cizre ilçemizde kültür turizmini arttırmayı ve ilçemizin tarihi yapısını tüm halkımızla tanıştırmayı istiyoruz. Birçok tarihi yapıyı ve zenginliği barındıran Cizre, otelimizin açılması ile de bölgede turizmin kapılarını açacaktır.”

Dicle Nehri ve Pira Bafit Köprüsü manzarasında Divan ayrıcalığı
Havaalanına 17 km, Cizre şehir merkezine 3 km uzaklıkta, İpek Yolu ile Dicle Nehri arasında kalan 7500 metrekare arsa üzerinde inşa edilen Divan Cizre, Simart Yapı ortaklarından Yüksek Mimar Atilla Kangüleç tarafından projelendirildi. Bütün odalarından Dicle Nehri görülecek şekilde tasarlanan otelin güney ve güneydoğu cephesinde kalan odaları ise tarihi Pira Bafit köprüsünü görüyor. 5 yıldızlı otel standartlarının getirdiği her türlü konfora sahip olan Divan Cizre’de toplam 285 yatak kapasiteli 132 oda bulunuyor. Otel 5 adet toplantı salonu, 410 kişi kapasiteli balo salonu ve fuayesi, 252 kişi kapasiteli 2 adet restoranı,çay salonu, executive lounge, 900 kişi kapasiteli açık teras-toplantı alanı, kapalı otopark ve açık yüzme havuzuyla da misafirlerine Divan ayrıcalığını yaşatmaya devam edecek. Otel, bölgenin lojistik merkezi olarak ilan edilen Cizre’nin, Mardin, Midyat, Şırnak ve Habur otoyollarının kesiştiği noktada yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109