Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çinli Geely otomotiv şirketini Türkiye’de yatırım yapmaya davet etti...

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çinli Geely otomotiv şirketini Türkiye’de yatırım yapmaya davet etti...

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çinli Geely otomotiv şirketini Türkiye’de yatırım yapmaya davet etti...
Damadımız yakışıklı, naz etmeyin başka gelin alırız
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çinli Geely otomotiv şirketini Türkiye’de yatırım yapmaya davet etti...


Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çin’in Zhejinag Eyaleti’nin başkenti Hangzhou’daki ilk günkü temaslarında Anadolu Grubu ile distribütörlük anlaşması bulunan Geely’nin yönetim merkezini ziyaret etti. Çin Başbakanı Wen Jiabao’nun Türkiye ziyareti sırasında Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın gündeme getirdiği Geely ile Türkiye’de ortak üretim konusunu açan Çağlayan, Çinli üreticiyi Türkiye’ye yatırıma davet etti. Çağlayan, görüştüğü Geely Dış İlişkiler Direktörü Zhang Li’ye “Türkiye’de ne zaman yatırım yapacaksınız?” diye sordu. Zhang Li da devlet bakanının bu sözlerine “Evlenme kararı verirsek, hemen size haber vereceğiz” karşılığını verdi. Bakan Çağlayan da bu durumda nikâh şahidi olacağını söyledi.

‘TÜRKİYE’DEN ÇOK MEMNUNUZ’

Bunun üzerine Li, “Türkiye’de çok iyi bir yatırım ortamı var. Otomobillerinizin satılıyor olması yakında AB pazarında da olacağımızın göstergesi” dedi. Türkiye’nin sahip bulunduğu eğitimli işgücünün otomotiv sektörü açısından avantaja sahip olduğunu gösterdiğini anlatan Li, “Geely çok genç bir şirket. Uluslararası pazarlarda daha yeni yayılmaya başladı. Türkiye’de ortağımızdan çok memnunuz” dedi. Bunun üzerine Çağlayan, “Geely, çok genç ama gelinlik çağa gelmiş. Türkiye’deki patronu (Özilhan) yakından tanırım. Boylu poslu, yakışıklı adamdır. Gelin evlendirelim” esprisi yaptı.

‘BANA OTOMOBİL BAKANI DİYORLAR, SEVİYORUM’

Çağlayan şöyle, devam etti: “Ben, eski sanayiciyim, tüccarım. Buradan elimiz boş dönmemeliyiz. Ben, yarın Tokyo’ya gidiyorum. Cumartesi Türkiye’ye dönüyorum. Gelin sizi birlikte götürelim. Tuncay’ı da (Özilhan) alıp bu işi bitirelim. Bana otomobil bakanı diyorlar. Ben, bu işi çok seviyorum. Türkiye’ye gelmekte fazla gecikmeyin. Biz de aşklar tek taraflı olmaz, karşılıklı olacak. Çok fazla naz da aşık usandırır. Naz ederseniz başka gelin buluruz. Bizim damatlar yakışıklı, gelmek isteyen çok gelin var.” Li ve yanındaki Geely temsilcileri gülerken, Çağlayan otomotiv sektörüne verilen destekleri anlattı. En fazla desteğin otomotive verildiğini söyleyen Bakan Çağlayan, bedava arazi, kurumlar vergisinin yüzde 2’ye çekilmesi desteklerini örnek verdi.

‘Ömrümde böyle otomobilim olmadı’

Geely’nin bazı modellerinin yer aldığı showroomu gezen Çağlayan, “Ömrümde hiç böyle bir otomobilim olmadı” diyerek spor coupe otomobile bindi. Çağlayan, Geely’nin Türkiye’deki distribütörünün Anadolu Holding olduğunu hatırlatarak, “Tuncay Özilhan’ı arayacağım. ‘Başkanı kandırdım, geliyoruz ve Türkiye’de yatırım yapıyoruz’ diyeceğim” esprisini yaptı.

Seçkin Ürey- GAZETE HABERTURK- HT EKONOMİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER