Çinli turistler ilk 8 ayda yüzde 50 arttı

2019 yılının ilk 8 ayı verilerine göre Türkiye’de alışveriş yapan Çinli ziyaretçilerin bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 50 artış gösterdi

Çinli turistler ilk 8 ayda yüzde 50 arttı
 Çinli turistler ilk 8 ayda yüzde 50 arttı

2019 yılının ilk 8 ayı verilerine göre Türkiye’de alışveriş yapan Çinli ziyaretçilerin bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 50 artış gösterdi

İstinye Park bünyesinde yer alan mağaza çalışanlarına, AVM’nin Global Blue’den aldığı hizmetler kapsamında Çinli ziyaretçilerin kültürel eğilimlerini ve davranışlarını tanımaya yönelik bir kültürel satış eğitimi sunuldu.

2019 yılının ilk 8 ayı verilerine göre Türkiye’de alışveriş yapan Çinli ziyaretçilerin bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 50 artış gösterdiklerini dile getiren Global Blue Genel Müdürü Selim Şeyhun, bu artışla beraber Çinlilerin Türkiye’de yapılan tax free alışverişlerinde 1. Sırada olduğunu ve toplam alışverişin yüzde 20’sini oluşturduklarının altını çizdi. Şeyhun, Türkiye’deki tax free datalarına bakıldığında bir alışverişteki averaj harcamanın 2 bin 300 TL civarındayken Çinliler için bu rakamın 4 bin 900 TL olarak gerçekleştiğini ifade etti.


İstinyePark yönetimi tarafından sunulan Çin Kültürel Satış Eğitimi, mağazaların Çinli müşterilerini nasıl karşılayacakları ve onlara nasıl en iyi alışveriş deneyimi sunacaklarına dair önemli bilgiler içeriyor. Global Blue’nun Çinli eğitmeni tarafından simultane tercüman eşliğinde İngilizce verilen eğitim ile Çin kültürünün önemli özellikleri ve mağaza çalışanlarının kendilerine servis yaparken bu özellikleri dikkate almaları konusunda değerli bilgiler paylaşıldı.


. İstinye Park’ın Çinli turistlerin en çok ziyaret ettiği alışveriş merkezi olduğunu, 2019 yılının ilk 9 ayında AVM’lerini ziyaret eden yabancı turist sıralamasında Çinli misafirlerin birinci sırada yer aldığını kaydeden İstinye Park Genel Müdürü Uğur Berk, müşteri memnuniyeti çerçevesinde misafirlerinin beklentilerine daha iyi yanıt verebilmek için çalışanlarına özel eğitimler aldırdıklarını söyledi.


Bunları biliyor muydunuz ?

4 sayısının Çinliler için uğursuz olduğunu ve bu nedenle içinde 4 rakamı içeren tutarlarda alışveriş yapmayı tercih etmediklerini ?
Çinlilere yeşil renkli şapka hediye etmenin uğursuzluk olarak algılandığını ve dolayısıyla hoş karşılanmadığını ?
2020 yılında seyahat eden Çinli ziyaretçilerin dünya genelinde yaptıkları alışverişin 260 milyon Euro’ya ulaşacağını ve Çin nüfusunun sadece %10 unun pasaport sahibi olduğunu ?

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109