Çarşamba Konferanslarında "Ekonomik Krizler"

Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından organize edilen Çarşamba Konferanslarının bu haftaki konusu “Türkiye’de Ekonomik Krizler” oldu.

Çarşamba Konferanslarında

Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Araştırma Görevlisi Dilek Kutluay’ın sunduğu “Türkiye’de Ekonomik Krizler” konulu konferans, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Konferansa, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın başlangıcında ekonomik kriz kavramının üzerinde duran Araştırma Görevlisi Dilek Kutluay, krizlerin piyasada meydana gelen şiddetli dalgalanmalar olduğunu belirterek finansal krizin öncü göstergelerine değindi. Kutluay, birinci ve ikinci nesil kriz modellerinin karşılaştırmasını yaptı. 1994, 2000 Kasım ve 2001 Şubat ekonomik krizlerinin nedenlerini ve gelişimlerini aktaran Araştırma Görevlisi Dilek Kutluay, 2001 ekonomik krizinin ardından  güçlü ekonomiye geçiş programı çerçevesinde alınan tedbirleri ve yapısal reformları değerlendirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER