Bekarlar İçin En Uygun 10 Tatil Mekanı

Bekarlar İçin En Uygun 10 Tatil Mekanı

Bekarlar İçin En Uygun 10 Tatil Mekanı
Bekarlar İçin En Uygun 10 Tatil Mekanı


Çocuklu ailelerin tercihi genelde tatil köylerinden yana olurken, bekarlar ortalıkta koşuşturan çocuklara tahammül edemiyor. Hürriyet ''in haberine göre, onlar yeni insanlarla tanışabilecekleri, maceraya atılabilecekleri, yeni sporlar öğrenebilecekleri, gece hayatı bakımından zengin adreslerin peşindeler.

İşte bekarlar için en gözde 10 belde:

1- Alaçatı/Çeşme

Hem doğası, hem sörf için ideal rüzgarı, hem de sosyalleşmek için gece hayatıyla en gözde bekar tatil mekanı. Sezonu hiç kapatmıyor.

2- Olimpos/Antalya

Yaz ortasında daha çok Türkler ve Türkiye’de uzun süreli kalan yabancılar tarafından tercih ediliyor. Sezon sonu ve başında ise bekar yabancı turistler var. Antik kentin dibinde kurulu. Çok uzun bir sahili var. Ucuz ve salaş tatil sevenlerin adresi.

3- Kapadokya/Nevşehir

Güzel atlar diyarı Kapadokya’da atla gezi de mümkün ama en romantik etkinlik sabaha karşı uçan balonla tur yapmak.

4- Türkbükü/Bodrum

Bodrum-Türkbükü, İstanbul Nişantaşı’nın yazlık hali. Beldenin en gözde eğlence mekanı Shipahoy. Mavi’nin canlı müzikleri Temmuz 15 gibi başlıyor. Kalınacak yer olarak Divan, Maki ile Maça Kızı öteden beri popüler. Ücretleri yüksek gelirse Yakamoz, Atılay ve Kaktüs Çiçeği var.

5- Göcek Mavi Yolculuk/Muğla

Göcek''te yelken açacak iki temel istikamet var: Birincisi Göcek Koyu ve 12 Adalar Turu. Göcek ile Kapıdağ yarımadasının çember şeklinde içine aldığı korunaklı körfezde birbirinden güzel onlarca koy ve ada var. Deniz turkuvaz, tüm doğa çam ağaçları ile kaplı. İkinci istikamet ise Güney Ege. Doğu’da, Fethiye, Ölüdeniz, Kaş, Kalkan, Kekova, Kemer ve Antalya’ya. Batı’da Kapıdağ, Sarıgerme, İztuzu, Dalyan, Aşı Koyu, Marmaris, Hisarönü Körfezi, Bozburun, Datça, Sedir Adası, Gökova ve Bodrum.

6- Kaş/Antalya

Deniz mağaraları dalışları, yamaç paraşütü gibi aktivitelerle yeni dünyalar tanıyabilir, bölgeye yerleşmiş çok sayıda şehir kaçkını ile hayat felsefesi üzerine hararetli tartışmalara girip, yeni ve özel dostluklar kurabilirsiniz. Yarımada’da pek çok butik otel, merkezde temiz pansiyonlar var. En ünlü barı, limandaki Mavi.

7- Kabakkoyu/Muğla

Fethiye-Kabak Koyu için Olimpos’un keşfedilmeden önceki hali denilebilir. Ulaşımı zahmetli olduğundan çocuklu aileler gelemiyor. Kabak Koyu’ndaki Turan Camping, Natural Life, Gemile Camping gibi kamplarındada ağaç evler mevcut.

8- Bozcaada/Çanakkale

Eski adı olan Tenessos, Poseidon’un adaya sürülen torunundan geliyor. Çanakkale Geyikli’den kalkan arabalı vapurla ulaşılıyor. Merkezi Rum ve Müslüman mahallelerinden oluşuyor ama bugün sadece 22 Rum yaşıyor. Kalesi, kiliseleri, camileri ile Aya Paraskeri Ayazması var. Eski Rum evlerinin büyük bölümü bugün butik otel olarak kullanılıyor.  Gençler merkezdeki otel ve barları, yaşı daha ileri olanlar merkez dışı yerleri tercih ediyor. Çevresinde pek çok plaj var.

9- Palamutbükü/Muğla

Bütün Datça Yarımadası’nın en güzel koylarından biri.Açığında kel bir adası, uzun bir sahili var. Balık yönünden çok zengin. . Daha çok sükûnet tercih eden, sakin tiplerin yeri. Palmiye Otel, Aylin Ahşap Evleri, Şef gibi kalınabilecek yerler var.

10- Büyükada/İstanbul

İstanbul sınırları içinde otomobilin giremediği tek yer Prens Adaları. Büyükada da merkez konumunda. Rahat, huzurlu insanlar, motor yerine kuş sesi, ormanlar, ahşap konaklar ile kum-güneş-deniz. Üstelik şehre yarım saat mesafede!
Kaynak: kolayeval.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109