Balıkçılar av yasağının sona ermesiyle "Vira Bismillah" demeye hazır

Balıkçılar av yasağının sona ermesiyle "Vira Bismillah" demeye hazır

Balıkçılar av yasağının sona ermesiyle
Taze balık sezonu açılıyor
Balıkçılar av yasağının sona ermesiyle "Vira Bismillah" demeye hazır

Mayıs ayından bu yana devam eden su ürünleri av yasağı, 1 Eylül tarihinde sona eriyor. Ağlarını onaran ve teknelerini av için hazır hale getiren onlarca balıkçı ise her yıl olduğu gibi bu yıl da "Vira Bismillah" demeye hazır.

2010-2011 Balık avı sezonu 1 Eylül Çarşamba günü açılıyor. Su ürünlerinin İstanbullulara sağlıklı ve hijyenik olarak ulaştırılması için çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Su Ürünleri Hali’nde faaliyet gösteren şirketlerin denetimini tamamladı.

GEÇEN SEZONUN ŞAMPİYONU HAMSİ OLDU
Her yıl ortalama 40 bin ton su ürününün getirildiği ve Türkiye’nin en büyük su ürünleri hali olan Yenikapı Su Ürünleri Hali’nde balıkçıların ağlarına 2009-2010 sezonunda en fazla takılan su ürünü, 14.812 ton ile hamsi olurken 6.620 ton ile istavrit en fazla yakalanan ikinci su ürünü oldu. Her yıl ortalama 40 bin ton su ürününün getirildiği İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü’ne 2009-2010 sezonunda ulaşılan toplam miktar ise 38.878 tonda kaldı.

DENETİMLER SONUCU 20 TON SU ÜRÜNÜ İMHA EDİLDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali Müdürlüğü’nün 2009 – 2010 sezonunda yürüttüğü denetim çalışmaları sonucunda, tüketimi durumunda çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceği saptanan 20 bin 235 kilogram su ürünü, yine İBB’ye bağlı olarak faaliyet gösteren İSTAÇ tesislerinde yakılarak imha edildi.

GÜNLÜK BALIK FİYATLARI YAYINDA…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Su Ürünleri Hali Müdürlüğü, İstanbullulara sağlıklı ve hijyenik şartlarda su ürünü ulaştırılabilmesinin yanında fiyat standardizasyonunu sağlayabilmek için de çalışma yürütüyor. Su Ürünleri Hali Müdürlüğü, halde oluşan toptan su ürünü satış fiyatlarını günlük olarak www.ibb.gov.tr sitesinde yayınlayarak olası fiyat dalgalanmalarının da önüne geçmeyi hedefliyor.

Su Ürünleri Hali Müdürlüğü’nün Balık Avı Sezonu için yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:
“Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca, su ürünleri kaynaklarımızın korunması ve avcılığın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla hazırlanan “Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen 2/1 no.lu  Tebliğ” uyarınca 01 Mayıs 2010 tarihinde başlayan yasak 01 Eylül 2010 tarihi itibari ile sona ermektedir.

İstanbul halkına sağlıklı ve ekonomik su ürünü temini için faaliyet gösteren halimiz Türkiye’nin en büyük su ürünleri hali olmakla birlikte halimizde yıllık ortalama 40.000 ton su ürünü İstanbul halkına ulaştırılmaktadır.

Türkiye sularında avcılık veya üretim yoluyla istihsal edilen su ürünlerinin yanında dünyanın değişik ülkelerinden ithal edilen su ürünleri de halimizdeki pazarda yerini almaktadır. Halimizde 95-100 tür arasında gelen su ürünlerini ağırlıklı olarak hamsi, istavrit, çinekop, palamut ve lüfer balıkları oluşturmaktadır.

2010-2011 Balık avı sezonunun halkımıza ve sektör mensuplarına hayırlı olmasını diliyoruz.”

htekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER