Av yasağı bitti, balık sezonu açıldı

Balıkçılar 15 Nisan'da başlayan av yasağının kalkmasıyla gırgır tekneleri ve küçük teknelerle denize açılarak "vira bismillah" dedi.

Av yasağı bitti, balık sezonu açıldı
Av yasağı bitti, balık sezonu açıldı

Balıkçılar 15 Nisan'da başlayan av yasağının kalkmasıyla gırgır tekneleri ve küçük teknelerle denize açılarak "vira bismillah" dedi.

Teknelerle gece açılarak ağlarını denize bırakan balıkçıların ağlarına en çok hamsi ve istavrit takıldı.

"Gece saat 12.00'den sonra yasağın kalkmasıyla balıkçılarımız balık avına geç çıktı ve balık az oldu. Her kayıkta tahminen 80 ile 90 kasa balık çıkmıştır. Yarın ve takip eden günler bu rakamın artacağını tahmin ediyorum. Bugün genellikle hamsi ve istavrit yakalandı. Ayrıca havanın sıcak olması dolayısıyla suyun sıcak olması ve ay ışığının da olması balığın az olmasını etkiledi. Önümüzdeki günlerde suların soğumasıyla beraber balığın top olması ve ay ışığının kaybolmasıyla beraber balıkta bereketin artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Sezonun ilk av gününe ya bismillah deyip çıktık, "Bugün az miktarda balık yakaladık. Ama ilerleyen günlerde balıkta artış bekliyoruz. Bugün ağlarımıza hamsi takıldı. Genellikle bu bölgede sardalye, hamsi, İstavrit ve az miktarda çinakop çıkıyor" dedi.


KARADENİZ'DE DE BAŞLADI

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle "Vira bismillah" diyen Karadenizli balıkçılar, yeni sezonun bereketli geçmesini ümit ediyor.
         
Karadeniz'de Palamudun eylül ve ekimde bol olacağını tahmin ettiklerini dile getiren karadenizli balıkçılar "Tabii bu, hava şartlarına da bağlı. Hava şartları iyi giderse bu süreç uzayabilir ama kış erken gelirse palamut avcılığı kısa sürer. İlk etapta tezgahlarda palamut görmeyi planlıyoruz ve fiyatlar da avcılığa göre düşecek" dedi.
     
EGELİ BALIKÇILAR DA AVA ÇIKTI

Av yasağının kalkmasıyla İzmir limanlarında bekleyen gırgır tekneleri halat çözerek sezonun ilk avı için Ege Denizi'ne açıldı. Avın ilk gününden bin kasa balıkla dönen egeli balıkçılar, av sezonunun ilk gününde bereketli bir av yaşadıklarını ancak Ege'de sezonun zor geçeceğini söyledi.
    
İzmir'de sürü balıklarının geçiş rotalarına yakın konumda bulunan balıkçı barınakları ve iskelelerde demirli bulunan yaklaşık 50 gırgır teknesi, av yasağının sona ermesiyle "vira bismillah" diyerek denize açıldı. Geçen yıl sert kış koşulları nedeniyle iyi bir sezon geçiremeyen Egeli balıkçılar, bu yıl özellikle hamsi ve sardalyanın bol olmasını bekliyor.
    
YEMEK TARİFLERİ ATAŞEHİR BALIKÇILAR İÇİN TIKLA İSTANBUL BALIK HALİ BALIK FİYATLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> //www.atasehirweb.com/balik/balik-sezonunda-cingene-palamudu-bereketi-bekleniyor-h21516.html
YEMEK TARİFLERİ

ATAŞEHİR BALIKÇILAR İÇİN TIKLA


İSTANBUL BALIK HALİ
BALIK FİYATLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2015, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER