Ali Sami Yen yıkılırken bile Galatasaray’a para kazandıracak.

Ali Sami Yen yıkılırken bile Galatasaray’a para kazandıracak.

Ali Sami Yen yıkılırken bile Galatasaray’a para kazandıracak.
En değerli hurda!
Kısa bir süre sonra kapılarını kapayacak olan Ali Sami Yen Stadı’nı yıkmak için şirketler sıraya girdi. Galatasaray Kulübü teklifleri değerlendirmeye alırken, kapıyı 750 bin TL’den açtı

Ali Sami Yen yıkılırken bile Galatasaray’a para kazandıracak. 15 Ocak’ta Türk Telekom Arena’ya taşınacak olan sarı-kırmızılılar, stadın hurdasından kasasına en az 750 bin TL koyacak.
Gayrimenkul A.Ş.’de yöneticiler Işın Çelebi ve Emir Sarıgül’ün üzerinde çalıştığı proje önümüzdeki günlerde hayata geçiriliyor. TOKİ ile yapılan anlaşma çerçevesinde 12 Mayıs’ta Ali Sami Yen Stadı’nı teslim edecek olan Galatasaray teklifleri değerlendirirken, özellikle yıkım sonrası hurdadan çıkacak yüklü miktarda demirin şirketlerin ilgisini çektiği belirtildi.
Mecidiyeköy’deki çalışmaların Şubat ayının 2. haftası başlamasının düşünüldüğü öğrenilirken, Ali Sami Yen Stadı’nın yıkılması için ihalenin 750 bin TL’den başlaması bekleniyor. Ayrıca rakamın katlanması da tahmin ediliyor.
İhale için en güçlü adaylar arasındaki Torunlar-Aşcıoğlu-Kapıcıoğlu ortak girişimi aynı zamanda Ali Sami Yen’in bulunduğu araziyi yaklaşık 400 milyon TL ödeyerek almıştı. Aşcıoğlu firması ile Galatasaray Kulübü arasındaki görüşmelerin olumlu geçtiği öğrenildi. Bu arada yıkım süreci de şekillendi. Buna göre ilk olarak eski açık tribünün, sonra da numaralı ve kapalı tribünün, en son da yeni açık tribünün yıkılmasının düşünüldüğü belirtildi. Galatasaray Kulübü hurdadan kasasına koyacağı paranın yanı sıra, tuğla, koltuk ve çimler için de Pazarlama A.Ş.’nin geliştireceği stratejilere göre gelir elde edecek.
milliyet.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER