5 yıldızlı olmak kolaylaştı

5 yıldızlı olmak kolaylaştı

5 yıldızlı olmak kolaylaştı
5 yıldızlı olmak kolaylaştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nca 2009 yılı Ağustos ayında çıkarılan “Sınıflandırma Çalışmalarına İlişkin Değerlendirme Formlarının Hazırlanmasına ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğin Geçici 1’inci maddesi” değiştirildi. Buna göre, tebliğin yayımından önce yapılan işlemler de yeni düzenlemeden yararlanabilecek.

Yeni düzenlemeye göre, puanlaması eski ölçülere göre yapılmışken bu nedenle hakkında idari işlemlere başlanmış ama henüz sonuçlanmayan işletmelerin sınıflandırma çalışmaları yeni belirlenen puan barajları göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirilecek.

5 ve 4 yıldız için daha az puan…

Yapılan yeni düzenleme ile bakanlıkça belgelendirilen otellerin bazı kategorilerinde alınması gereken puanlar düşürüldü. Bakanlığın değerlendirme formlarında yapılan değişiklikle; 5 yıldızlı oteller için öngörülen 580 asgari puan 560’a, 4 yıldızlı oteller için öngörülen 430 asgari puan 420’ye düşürüldü.

3 ve 2 yıldızların puanı değişmedi…

Bakanlık, otellere sınıf ve türüne göre verdiği belge için aradığı puanı 5 ve 4 yıldızlılar için düşürürken, 3, 2 ve 1 yıldızlı tesislerin asgari puanlarını değiştirmedi. Motellerle ilgili olarak yapılan değişiklikte; asgari puan 250’den 220’ye düşürülürken, 1. sınıf lokantalarda ise puan 90’dan 80’e çekildi. Motellerin de içinde yer aldığı diğer kategorilerde ise değişiklik olmadı.

Restoranların da puanları düşürüldü...

Lokanta ve kafeteryalarla ilgili olarak yapılan değişiklikle de yalnızca 1’inci sınıf lokantaların alması gereken asgari puan 230’da 220’ye çekildi. Diğer kategorilerde ise, değişiklik olmadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER