15 Temmuz’un Birinci Yılında Ekonomik İstikrar Sürüyor

Tarihimizdeki en karanlık günlerden biri olan 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen FETÖ’nün kullanıldığı işgal girişimi oldu.

15 Temmuz’un Birinci Yılında Ekonomik İstikrar Sürüyor

 15 Temmuz’un Birinci Yılında Ekonomik İstikrar Sürüyor

Tarihimizdeki en karanlık günlerden biri olan 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen FETÖ’nün kullanıldığı işgal girişimi oldu.

Dünyanın en büyük 18. Ekonomisi ve dinamik genç nüfusuna sahip, stratejik ve jeopolitik konumu ile yükselen bir güç olan Türkiye’de kalkışılan bu işgal girişimi, ülkenin siyasi istikrarının yanı sıra kalkınma hedefleri ve ekonomik potansiyelini de hedef aldı. Hiçbir darbe ile kıyaslanmayacak bu girişim, Türk siyasi hayatının kırılma noktalarından biri olarak tarihe geçti. O karanlık gecede halkın üzerine ateş açıldı, tanklar masum insanları ezdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı. Gazi Meclis işgal dönemlerinde bile uğramadığı bir saldırıyla karşılaştı. İşgal Girişimine karşı ilk saatlerden itibaren sağlam bir duruş sergileyen TÜMSİAD, Semerkand Vakfı, Beşir Derneği, GENÇ-KON ve Mostar Gençlik Federasyonu 15 Temmuz’un 1. yıldönümünde birlik ve beraberlik mesajı vermek üzere bir araya geldi. TÜMSİAD genel merkezinde 12 Temmuz Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında; 15 Temmuz’un ülke ve toplum tarihi açısından bir milat olduğunun altı çizildi. Toplantıda, hedeflenenin aksine ekonomik istikrarın güçlenerek arttığını belirten TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan; “toplumun temsil kabiliyeti olan hiçbir kesiminde meşruiyet bulmayan bu kara gece bizim ışığımız olacak” şeklinde konuştu.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında, Semerkand Vakfı Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Bahadıroğlu, Beşir Derneği Başkanı Cevdet Şanlı, GENÇ-KON Başkanı Ahmet Sözbilir ve Mostar Gençlik Federasyonu Başkanı M. Raşit Güngör 15 Temmuzun üzerinden geçen 1 yılın değerlendirmesini yaptılar.

15 Temmuz İşgal Girişiminin, geçmiş darbelerle karşılaştırıldığında “Emsali görülmemiş bir ihanet” olduğunu belirten TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar DOĞAN, “15 Temmuz 2016’da yakın tarihimizin en büyük ihaneti olan darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ, milli egemenlik ve bağımsızlığımızı doğrudan hedef almıştır. Milli birlik ve beraberliğimizi parçalamayı; istikbal ve istiklalimizin teminatı olan gönüllü teşekküllerimizi yıpratmayı arzulamıştır. Milletimizin birbirine güvenini sarsmak, sahih İslam anlayışını ve irfan geleneğimizi bozmak için uğraşmıştır ” dedi.

Darbe Girişimi Krize Yol Açmadan Engellendi
15 Temmuz’da başaramadıkları Türkiye Cumhuriyeti’ni işgal etme teşebbüsünü, daha sonra ekonomi üzerinde, kur ve mali politikalarda da denemeye kalktıklarını dile getiren DOĞAN, ‘’Dünya beşten büyüktür’ sloganıyla adeta bütün mazlum milletlere özgüven aşılayan, bölgesinde ve yakın coğrafyasında söz sahibi olan ülkemiz, dünyada en büyük 18, Avrupa’da ise (Rusya dâhil) ilk 8 ekonomiden biridir. Bu büyümeyi hazmedemeyenlerin uzun yıllardan beri planladıkları ve geçen yıl tatbike çalıştıkları darbe kalkışması milletin güçlü iradesi karşısında yerle bir olunca bu sefer döviz kuru ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları eliyle ekonomik, sosyal ve diğer yolları deneyerek ülkemizi yıpratma girişiminde bulunmuşlardır, bulunmaya da devam etmektedirler’’ diye konuştu.

15 Temmuz Unutulmamalı
Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kardeş kuruluşlarımızla birlikte tüm varlığımızla 15 Temmuz ruhunun yaşatılması ve 15 Temmuz 2016’da yaşananların unutulmaması için çaba sarf ediyoruz. Bu konuda elimizden gelen her türlü gayreti bütün alanlarda göstermeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı azimle devam ettireceğimizi 15 Temmuz’un yıldönümü münasebetiyle bir kez daha belirtirken şehitlerimiz için Allah Teâlâ’dan rahmet diliyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz 2016’daki gayretleriyle ülkemizi ihanetten kurtaran cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, devlet yetkililerimize, siyasetçilerimize, kanaat önderlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, fedakâr emniyet mensuplarımıza ve özel harekâtçılarımıza, milli istihbarat görevlilerimize, vatanına milletine sadık kahraman silahlı kuvvetlerimize, hain darbe girişimine kahramanca direnerek tarihi bir zafer kazanan aziz milletimize teşekkür ediyoruz.’’

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER