Üniversitelere kayıt tarihleri açıklandı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), üniversitelere kayıt tarihlerinin belirlendiğini bildirdi.

Üniversitelere kayıt tarihleri açıklandı
 Üniversitelere kayıt tarihleri açıklandı
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), üniversitelere kayıt tarihlerinin belirlendiğini bildirdi.

Üniversiteye yerleşen adaylar, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için elektronik kayıt işlemlerini 12-16 Ağustos, normal kayıtlarını ise 15-19 Ağustos'ta yapacak.
 
Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) takvimi görüşüldü.
 
Buna göre, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da ek yerleştirme işleminde yeni program açılmayacak, sadece merkezi yerleştirmeden boş kalan kontenjanlara yerleştirme yapılacak.
 
Üniversiteye yerleşen adaylar için elektronik kayıt tarihleri 12-16 Ağustos, normal kayıtlar 15-19 Ağustos, ek yerleştirme tercihleri 26-30 Ağustos, ek yerleştirme kayıt tarihleri ise 6-9 Eylül olarak belirlendi.
 
Bütünleme nedeniyle mezun olamayanlara müjde
 
Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında alınan bir başka karara göre de üniversiteyi kazanan, ancak liseden mezun olamayan öğrenci adayları da belirlenen tarihlerde geçici kayıt yaptırabilecek. Toplantıda, bu durumda olan öğrencilere yönelik, 2016 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda, "Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtlarının yapılmasına, bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 30 Aralık 2016 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtlarının yapılmasına, bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtlarının silinmesine ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtlarının yapılmayacağı" açıklamasına yer verilmesi kararlaştırıldı.
 

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 19:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109