TÜRK TRAKTÖR TARIMI TRAKTÖR BAĞIŞIYLA DESTEKLİYOR

İlaç ve kozmetik sektöründe kullanılmak üzere ilk defa bir tarım meslek lisesi tarafından aromatik bitkiler yetiştirilecek.

TÜRK TRAKTÖR  TARIMI  TRAKTÖR BAĞIŞIYLA DESTEKLİYOR
 TÜRK TRAKTÖR  TARIMI  TRAKTÖR BAĞIŞIYLA DESTEKLİYOR
İlaç ve kozmetik sektöründe kullanılmak üzere ilk defa bir tarım meslek lisesi tarafından aromatik bitkiler yetiştirilecek.

Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilecek bu projenin en büyük destekçisi ise traktör pazarının lider üreticisi TürkTraktör.

Ankara- TürkTraktör meslek lisesi öğrencilerini modern tarımla tanıştırarak onlara istihdam sağlamak amacı ile çıktığı ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ kapsamındaki çalışmalarına farklı destekleriyle devam ediyor.

Mesleki eğitiminin önemini ve kalitesini artırmak; mesleki bilgi ve tecrübeye sahip kalifiye insan gücü oluşturmak ve özel sektör ile okullar arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla, Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne New Holland marka traktör bağışında bulundu.

TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta ev sahipliğinde Ankara Fabrikası’nda gerçekleşen anahtar teslim törenine Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin, Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ve Konya Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Dinçsoy katıldı.

Okula ait 75.000 m² ekilebilir alanda kullanılacak New Holland traktör, klasik tarım dışında Türkiye’de ilk defa bir meslek lisesinde aromatik bitkilerin yetiştirilmesinde değerlendirilecek. Ayrıca seracılık ve hayvancılık faaliyetlerinde de etkin şekilde kullanılırken; hafta sonları halk eğitim merkezinin verdiği iş makineleri ve tarım kurslarında da kursiyerlerin traktörden faydalanması sağlanacak.

Törende kısa bir konuşma yapan TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, “Otomotiv sektöründe mesleki ve teknik eğitim büyük önem taşıyor. Konya’da bulunan Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yapmış olduğumuz traktör bağışıyla öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve bölge halkının mesleki bilgi ve deneyimine katkıda bulunmak bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Bir memleket meselesi olarak gördüğümüz meslek liselerini desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

TürkTraktör, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” projesi kapsamında 4 yıl önce Ankara’da Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Amasya’da Gökhöyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bursa’da Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şanlıurfa’da GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere dört ayrı ilde TürkTraktör Tarım Makineleri Eğitim Laboratuvarları’nı hayata geçirmiştir. 2020 yılına kadar uzatılan proje de TürkTraktör laboratuvarlarında bugüne kadar toplam 241 öğrenciye eğitim sağlamıştır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109