TOKHADER’den Yenisahra’da Okuma Yazma Seferberliği

Ataşehir HEM işbirliği, Ataşehir Belediye Başkanlığı’nın desteği, Toplumsal Kadın Hareketi TOKHADER’in öncülüğünde Yenisahra’da 'Okuma - Yazma' seferberliği yürütülüyor.

TOKHADER’den Yenisahra’da Okuma Yazma Seferberliği
TOKHADER’den Yenisahra’da Okuma Yazma Seferberliği

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

 Ataşehir HEM işbirliği, Ataşehir Belediye Başkanlığı’nın desteği, Toplumsal Kadın Hareketi TOKHADER’in öncülüğünde  Yenisahra’da 'Okuma - Yazma' seferberliği yürütülüyor.

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliği ve Ataşehir Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle TOKHADER  Genel Başkanı Arzu Gül öncülüğünde Toplumsal Kadın Hareketi Derneği (TOKHADER) tarafından gerçekleştirilen 'Okuma Yazma' bilmeyen vatandaşları okur-yazar bireyler haline getiriliyor.

FOTOLAR GELİYOR...

Toplumsal Kadın Hareketi Derneği (TOKHADER) Genel Başkanı Arzu Gül’ün organize ettiği ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan zeki Er ile Ataşehir Halk Eğitim Müdürü (HEM) Yakup Alp’in katıldığı törenle ikinci kademe Okuma – Yazama kursunu tamamlayıp “Okur - Yazar” hale getirilen kursiyerlere sertifikaları verildi.  Yenisahra’da iki dönemdir 15 öğrenci ile kurslara devam eden Okuma – Yazama kursuna bu dönem de 15 öğrenci ile eğitim sürüyor.

Ataşehir Halk Eğitim Müdürü (HEM) Yakup Alp sertifika töreni sırasında Yaptığı özel açıklamada şunları söyledi; “Okuma - yazma bilmeyen kişiler ile geçen sene birinci kademe ile başladık. Aynı gurupla bu sene ikinci kademeyi tamamladık. İkinci kademede 12 kişi mezun ettik. Akabinde bu kişileri Açık Orta Öğretim’e kayıt ettik.  Açık Orta Öğretim’i bitirdikten sonra liseye, üniversite devam edecekler. Hiç okuma – Yazma bilmezken; Açık Orta Okul öğrencileri oldular bu gün. Üniversiteye kadar gönderme hedefimiz var”

İki senedir Yenisahra’da eğitim verdiklerini söyleyen Toplumsal Kadın Hareketi Derneği (TOKHADER) Genel Başkanı Arzu Gül, “iki senedir Yenisahra’da evinden, sokağından çıkamayan kadınlarımıza sokak sınıfı açtık. Amacımız burada üretim de yaptırmak hanımlara. Sosyal, ekonomik her alanda kadınları güçlü tutmak bütün amacımız. Dolayısı ile geçen sene mezun ettiğimiz öğrenciler bu gün diplomalarını aldılar. Diplomalarını alan öğrencilerimizin hepsi ilkokul mezunu oldu. 15 kişiyi mezun ettik. Şimdi Yenisahralı Roman öğrencilerimiz içerde. Onlar bizim için çok önemli, çok değerli. Onları içimize, aramıza aldık. Yeni dönemde Roman vatandaşlarımızla derslere başladık. Bir haftadır onlarla dersteyiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109