Sabancı, TEMSA’yı geri alıyor

Sabancı Holding, geçen mayıs ayında True Value Capital Partners'a sattığı TEMSA’yı, 9 ay sonra Çek otomobil üreticisi Skoda ile birlikte geri alıyor.

Sabancı, TEMSA’yı geri alıyor
 Sabancı, TEMSA’yı geri alıyor
Sabancı Holding, geçen mayıs ayında True Value Capital Partners'a sattığı TEMSA’yı, 9 ay sonra Çek otomobil üreticisi Skoda ile birlikte geri alıyor.

Albayrak şirketle ilgili, “Kısa süre sonra güzel haber alacaksınız” demişti

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Sabancı Holding’in yaptığı bildirimde, “Skoda Transportation'ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu (Sabancı Holding ve/veya iştirakleri), %50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları'nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzalamıştır” denildi.

KAP’a bildirim

Sabancı Holding’in KAP’a yaptığı bildirimin devamında şunlar kaydedildi:

Detaylı incelemenin tamamlanması, ortaklık görüşmelerinin olumlu neticelenmesi ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olarak, satınalma işlemi gerçekleştirilecektir. 
PPF/Skoda Transportation'ın Türkiye'ye olan güveni ve Sabancı Topluluğu'nun ülkesine olan sorumluluğu neticesinde, Temsa Ulaşım Araçları'nın yeniden üretime başlaması ve yeni bir büyüme ivmesi yakalaması hedeflenmektedir.

11 Aralık 2019'da üretimi durdurdu

2018’i 1 milyar liranın üzerinde ciroyla kapatan TEMSA, 11 Aralık’ta üretimini 12 gün kadar durdurma kararı almıştı. 

13 Aralık’ta resmi bir açıklama yapan şirket, vadesi henüz dolmamış kredilerin ödemesini erkene çeken bankalardan anlayış beklediklerini belirterek “Bu sorunlarımız çözülür çözülmez, ihtiyaç halinde sermaye artışı ile de şirketimizin mali yapısı güçlendirilerek, markamızın ve çalışanlarımızın da gücüyle ülkemizin istihdam, üretim ve ihracatına daha da büyük bir ivme ile katkıda bulunmaya devam edeceğiz” demişti. 

25 Aralık’ta ise şirket konkordato ilan etmişti:

Şirketimiz yurt dışında büyük başarılara imza atılan bir dönemde gerçekleşen bu beklenmeyen hacizler neticesinde üretimi durdurmak mecburiyetinde kalmıştır. Bunun sonucunda yurt içinde ve yurt dışında alınan siparişleri ve taahhütleri yerine getirememe noktasına gelinmiştir. 
Elli yılda büyük emeklerle kurulan küresel bir Türk markasının, yeniden oluşturulmasının büyük emek ve zaman alacak güven kaybına uğraması kaçınılmazdır.
TEMSA olarak uluslararası itibarımızın yanında başta çalışanlarımız, servislerimiz, bayilerimiz ve yan sanayimiz olmak üzere tüm ekosistemimize karşı önemli sorumluluklarımız bulunmaktadır. Bu sorumluluğun getirdiği bilinçle şirketimiz konkordatoya müracaat etmiş ve geçici konkordato almıştır.

1987'den bu yana Adana’daki 510 bin metrekarelik tesiste üretim yapan Temsa, yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor.

Albayrak, “Kısa süre sonra güzel haber alacaksınız” demişti

TEMSA hakkında Bakan Berat Albayrak “Kısa sürede güzel haber alacaksınız” demişti.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109