ÖSYM YKS 2020 YDT-TYT-AYT SONUÇLARI AÇIKLANDI

YKS sonuçları 27 Temmuz Pazartesi günü saat 07.30 itibariyle açıklandı.

ÖSYM YKS 2020 YDT-TYT-AYT SONUÇLARI AÇIKLANDI
ÖSYM YKS 2020 YDT-TYT-AYT SONUÇLARI AÇIKLANDI

YKS sonuçları 27 Temmuz Pazartesi günü saat 07.30 itibariyle açıklandı.

ÖSYM sınav sonuçları YKS sorgulama ekranı! TYT AYT YKS 2020 Türkiye birincileri ve baraj puanı bilgileri

ÖSYM tarafından açıklanan YKS sonuçları, 27 Temmuz 2020 Pazartesi günü yüz binlerce adayın gündemindeki konu oldu. Hayallerindeki Lisans ve Ön Lisans bölümlerini tercih edebilmek için TYT, AYT ve YDT oturumlarına katılan öğrenciler, 2020 YKS sonuçları çerçevesinde girdikleri oturumlar için puan bilgilerini edinebilecek. YKS sonuçları ile başarı sıralaması hakkında da bilgi sahibi olacak olan pek çok aday, buna göre tıp, mühendislik, öğretmenlik gibi branşlarda tercih yapıp yapamayacağı fikrine sahip olacak. İşte, YKS 2020 sonuçları çerçevesinde TYT AYT baraj puanı bilgileri, tercih süreci ve YKS birincileri hakkında bazı bilgiler

YKS sonuçları ÖSYM tarafından sabah saatlerinde erişime açıldı. YKS 2020 kapsamında YDT, TYT ve AYT sonuçları bilgilerini Aday İşlemleri Sayfası (AİS) aracılığıyla duyuran ÖSYM, YKS sonuçları sonrasında tercih aşaması için güncel kılavuz bilgilerini yayımlayacak. Açıklanan son bilgilere göre 6 Ağustos tarihinde başlayacak olan YKS 2020 tercih süreci, internet ortamında yürütülecek ve 14 Ağustos'a kadar sürecek. YKS sonuçları bilgisi çerçevesinde yapılacak olan tercihler, baraj puanını geçen her aday tarafından değerlendirilebilecek. İşte, YDT, AYT ve TYT bilgilerinin yer aldığı YKS 2020 sonuçları, baraj puanı ve tercih süreci hakkında detaylı bilgiler

ÖSYM YKS 2020 YDT-TYT-AYT SONUÇLARI AÇIKLANDI

YKS sonuçları 27 Temmuz Pazartesi günü saat 07.30 itibariyle açıklandı. ÖSYM'nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulan YKS 2020 sonuçları, ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası (AİS) ya da sonuç açıklama sayfası üzerinden kimlik bilgileri girilerek öğrenilebilecek. ÖSYM, sınav sonuçları duyurusunu şu ifadelerle yaptı;

"27-28 Haziran 2020 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2020-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına  27 Temmuz 2020 tarihinde saat 07.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler."

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?
YKS tercihleri 6 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.

Adaylar, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin //www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacak ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacak.

YKS BİRİNCİLERİ BELİ OLDU 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2020 Yükseköğretim Kurumları sınavı’nın sonuçlarını web sitesinde duyurdu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de YKS-2020 birincilerinin hangi illerden olduğunu sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı: 

“YKS Birincilerimizin İlleri;

TYT birincileri: 5 aday, Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Nevşehir

AYT birincileri: 5 aday, Sözel: İzmir, Eşit Ağırlık: Osmaniye, Sayısal: İstanbul, İzmir, Malatya

YDT birincileri: 4 aday İstanbul, 1 aday Niğde

Adaylarımızı tebrik ederim.”

GÖZLER YENİDEN YAYIMLANACAK YKS TERCİH KILAVUZUNDA 

Geçtiğimiz hafta ön bilgilendirme amacıyla adayların erişimine açılan 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, YKS sonuçları sonrasında son hali ile yeniden paylaşılacak. Öğrenciler, yayımlanmasının ardından YKS tercih kılavuzunu ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden edinebilecek. 

AYT'YE 1 MİLYON 788 BİN 694 ADAY BAŞVURDU 

YKS 2020 için bu yıl 2 milyon 437 bin 111 aday başvurdu. İkinci aşama olan AYT sınavına başvuran aday sayısı ise 1 milyon 788 bin olarak açıklandı. 
YKS BARAJ PUANI KAÇ OLDU? 
Yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi.

Yükseköğretim Kurulunun açıklamasında, içinde bulunan olağanüstü şartlar dikkate alınarak sadece bu sene sınava girecek adaylar için uygulanacak iki karar şöyle bildirildi:"TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarılmıştır. Bunun yanı sıra yine küresel salgının oluşturduğu olumsuz şartlar göz önünde bulundurularak, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da 'bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla' 170'e çekilmiştir. Bu kararla birlikte, geçtiğimiz yılki verilere göre 112 ila 195 bin ilave aday öğrencimizin lisans programlarına yerleşebilecekleri tahmin edilmektedir.

Yükseköğretim Kurulu, dünyada pek çok alanda olduğu gibi yükseköğretimde de olağanüstü şartların yaşandığı bir süreçten geçtiğimiz gerçeğinin bilinciyle, küresel salgının oluşturduğu durumun dünün kararları ile yönetilemeyeceğinin farkındadır. Görüldüğü üzere bu yılki sınav, bu yılki aday öğrencilerimiz için geçtiğimiz yıla ve gelecek yıllara oranla oldukça avantajlı bir sınav olarak formüle edilmiştir. Son olarak bu yıl gerçekleştirilecek olan sınavın Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun görüşleri doğrultusunda koruyucu önlemler alınarak en uygun şartlarda gerçekleştirileceğini başta aday öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."

Adaylar, YKS tercih kılavuzunda yer alan ön lisans programlarını, 2020-TYT’de 150 ve üzeri puan almaları halinde tercih edebilecek. yükseköğretim programlarını ise 2020-AYT/YDT’de ilgili puan türünde 170 ve daha fazla puan alan almaları halinde yapabilecek.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2020, 11:26

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER