Mutsuz Olacağınız Mesleği Seçmeyin

Yapılacak tercihler kişinin mesleğini de belirleyebileceği için hayati önem taşıyor.

Mutsuz Olacağınız Mesleği Seçmeyin
 Mutsuz Olacağınız Mesleği Seçmeyin

Yapılacak tercihler kişinin mesleğini de belirleyebileceği için hayati önem taşıyor
18 Temmuz'da başlayan üniversite tercihlerinde sona yaklaşılıyor. 26 Temmuz Çarşamba günü saat 23:59’da sona erecek olan üniversite tercihleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, öğrencilere üniversite ve bölümlerle ilgili bilgileri topladıktan sonra tercih listelerini istek sırasına göre yapmalarını önerdi. Adayların tercih yaparken başarı sıralarını dikkate alması gerektiğini belirten Eğribaş öğrencilerin başarı sıralamalarının üstünde bölümleri de yazarak olası fırsatlardan yararlanabileceklerine dikkat çekti.

Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş üniversite tercihlerinde sona yaklaşıldığını hatırlatarak öğrencilere önemli uyarılarda bulundu. Tercihte, üniversite puanından çok başarı sıralamasının önemli olduğunu söyleyen Eğribaş, ‘’ Başarı sıralamasını dikkate alarak tercih yaparsanız istediğiniz bölüm ve okula girme ihtimali artacaktır. Örneğin tercih edilecek bölüm bir yıl önce son adayını kaçıncı sıradan almış buna dikkat edilmeli. Bununla birlikte adaylar tercih yapmadan önce üniversiteleri ve olanaklarını iyi araştırmalı ”dedi.

İsteklerinizi İkinci Plana Atmayın
Eğribaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılacak tercihler kişinin mesleğini de belirleyebileceği için hayati önem taşıyor. Öğrenciler sadece puanları tutuyor diye mutsuz olacakları bölümü yazmasınlar. Doğru tercih kişinin kendini tanıması ve mesleği tanımasıyla olur. Karar verme aşamasında öğrenci kendini tanımalı, hedeflerini belirlemeli; kişilik özellikleri, ilgili alanları ve yeteneklerine göre bir tercih listesi oluşturmalı.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109