MEB LGS sonuçlarını yayınladı!

LGS sınav sonuçları bu sabah erişime açıldı.

MEB LGS sonuçlarını yayınladı!
 MEB LGS sonuçlarını yayınladı!

LGS sınav sonuçları bu sabah erişime açıldı. Sorgulama yapmak isteyenler "sonuc.meb.gov.tr" sayfasından kişisel bilgilerini kullanarak sınavdan aldığı puanı öğrenebiliyor.

LGS SONUCU SORGULAMA EKRANI

E OKUL GİRİŞ EKRANI

LGS kapsamındaki merkezi sınavda kız öğrenciler, matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden başarılı oldu. Soru sayısı 20 olan alt testler arasında öğrenciler en yüksek başarıyı Fen Bilimleri alt testinde en düşük başarıyı Matematik alt testinde gösterdi. Ayrıca sınavla ilgili değerlendirme raporunda "Öğrencilerin sınav performansları ile okul başarı puanları arasında güçlü bir ilişki olduğu görülmüştür." denildi. İşte LGS sonuçları ile ilgili tüm sorularınızın cevapları...

 Milli Eğitim Bakanlığı milyonalrca öğrencinin kaderini belirleyecek olan LGS sonuçlarını erişime açtı. Corona virüs nedeniye Mart ayında uzaktan eğitime başlayan öğrenciler Haziran ayında LGS için ter döktü. Yani bu yıl sınav stresine bir de Corona virüsü stresi eklendi.  Sınav sonuçlarına göre; 181 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı.

Sınava katılan öğrencilerin alt testlerdeki performanslarını değerlendirmek için doğru cevap sayısı dağılımları incelendi. Soru sayısı 20 olan alt testler arasında öğrenciler en yüksek başarıyı 10,21 doğru cevapla Fen Bilimleri testinde, en düşük başarıyı ise 4,89 doğru cevapla Matematik testinde gösterdi. Yine 20 soru sorulan Türkçe alt testinde doğru cevap sayısı ortalaması 10 olarak hesaplanırken, soru sayısı 10 olan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük alt testinde doğru cevap sayısı ortalaması 5,05, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinde 6,39 ve Yabancı Dil alt testinde ise 3,53 olarak belirlendi. Sınavın her iki oturumundaki soruların tamamına doğru cevap veren öğrenci sayısı ise 181 oldu. Alt testlerdeki doğru cevap sayısı ortalamaları cinsiyete göre incelenirken, kız öğrencilerin ortalamalarının Matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha yüksek olduğu belirlendi.

ANNE VE BABANIN EĞİTİM DÜZEYİ BAŞARIYI ETKİLEDİ
 
Sınavla ilgili değerlendirme raporunda, “2020 Merkezi Sınavı salgın döneminde zorlu koşullar altında uygulanmasına ve sınava katılan öğrenci sayısı büyük oranda artmasına rağmen başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Yapılan analizlerde, sınav kapsamı daraltılmasına rağmen alt testler ve soruların yeterli özellikleri gösterdiği belirlenmiştir. Öğrencilerin sınav performansları ile okul başarı puanları arasında güçlü bir ilişki olduğu görülmüştür. Öğrencilerin alt testlerdeki performansları geçen yıllar ile benzer bir örüntü göstermiştir” denildi.

BAKAN SELÇUK’TAN LGS AÇIKLAMASI


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk LGS ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Çocuklar, LGS sonuçlarında gördüğünüz puan sizin değil, o anki bilgilerinizin puanı. Tercihleriniz, gideceğiniz okulun adını belirleyecek; bilgiye nasıl tutunacağınızı, ne kadar okuyup ne kadar öğreneceğinizi yine siz belirleyeceksiniz.Hepiniz, en yüksek puanı alan öğrencimiz de en düşük puanı alan da sınava katılan, katılmayan, katılamayan tüm çocuklarımız, liselerimize şimdiden hoş geldiniz.”
 
Kaynak: Sözcü

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2020, 14:58

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER