LYS, 2017 Sınav Sonuçlar açıklandı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, “Sınav takvimi” sayfasını güncelledi ve Sınav sonuçları açıklandı.

LYS, 2017 Sınav Sonuçlar açıklandı
LYS, 2017 Sınav Sonuçlar açıklandı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, “Sınav takvimi” sayfasını güncelledi ve Sınav sonuçları açıklandı.
2017 LYS tercihleri ne zaman başlıyor?

Sonuçların açıklanmasından bir hafta sonra 18 Temmuz’da ÖSYM AİS sayfasında üniversite başvuruları başlarken, kurum 22 Haziran’da “ön bilgi” olarak tercih kılavuzunu yayımladı.

ÖSYS sonuç bilgilerinde sınava giren adayların “yerleştirme puanı üzerinden başarı sıralarının açıklanacağını duyuran kurum, tercihlerde “Tablo-3” konusunda önemli uyarılarda bulundu. Kurumun Tablo-3 üzerinden açıklaması: Öğrenim görmek istediğiniz yükseköğretim programlarının tercih listenizdeki sırasını belirlerken çok dikkatli davranmanız ve bu programlar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Her şeyden önce hangi tablolardan tercih yapacaksanız bu tabloları dikkatle incelemelisiniz.

Bu tablolarda, her programın adaylarda aradığı koşullar da belirtilmiştir. Okul türü, alan, yaş, sağlık, cinsiyet vb. bütün koşullarını tam olarak karşılayamadığınız programları tercih etmeyiniz. Bir programın gerektirdiği koşulları dikkate almadan yaptığınız tercihlerin sorumluluğu size ait olacak, tercih bildirimi sırasında tercih ettiğiniz programların bazı koşullarını karşılayıp karşılamadığınız Merkezimizce kontrol edilmeyecektir. Merkezî yerleştirme öncesi yapılacak kontrollerde koşullarını taşımadığınız tespit edilebilen tercihleriniz geçersiz sayılacaktır. Koşullarını taşımadığınız tespit edilemeyen bir programa puanınız elverişli olduğu için yerleştirilseniz bile kaydınız yapılmayacaktır.

Tercihler 18 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak, 26 Temmuz 2017 saat 23:59’a kadar devam edecek. Dikkat: Tercih başvuruları süresi kurum tarafından uzatılmayacaktır.


Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109