LGS tercih sürecinde ne yapmalı

LGS tercih sürecinde ne yapmalı; Uzmanından tavsiyeler Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) sonuçları açıklandı.

LGS tercih sürecinde ne yapmalı
LGS tercih sürecinde ne yapmalı


 LGS tercih sürecinde ne yapmalı; Uzmanından tavsiyeler Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) sonuçları açıklandı.


Öğrenci ve velileri ise tercih telaşı sardı. Bilgi Koleji Kurucusu ve Eğitim Mühendisi Ahmet Çevik lise tercih ve yerleştirme sürecinde dikkat edilmesi gerekenleri, “Çocuğum İçin Hangi Okul?” etkinliğinde öğrenci ve velilerle paylaştı.

Bilişim Eğitim Grubu bünyesinde eğitim sisteminde yeni bir bakış açısı getiren Bilgi Koleji’nin Kurucusu ve Eğitim Mühendisi Ahmet Çevik ve Bilgi Koleji Genel Koordinatörü Yaşar Solak, Ataşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Çocuğum İçin Hangi Okul?” etkinliğinde öğrenci ve velilerle bir araya geldi.

7 Temmuz 2018 Cumartesi günü saat 13.00’da Ataşehir Novada AVM’de yoğun katılım ile gerçekleşen etkinlik kapsamında; lise tercih sürecinde öğrenci ve velilerin dikkat etmesi gerekenler, yerleştirme işlemlerinin nasıl yapılacağı, nakil süreci ve nakil takvimi bittiğinde herhangi bir okula yerleşemeyenler ile ilgili konular ele alındı.

Etkinlikte konuşan Çevik, “Bilindiği üzere LGS sistemi bu yıl ilk kez uygulandı.

Sistemle ilgili hem öğrenci hem de velilerin kafası oldukça karıştı. Doğru bir liseyi seçmenin doğru bir üniversiteye gitmekle eşanlamlı olduğu günümüzde, öğrenci ve velilerimizi yeni sistemle ilgili bilgilendirmeyi üzerimize bir borç biliyoruz. Bu anlamda Ataşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde tüm öğrenci ve velilere fayda sağladığımızı düşünüyoruz” dedi. Öğrenci ve velilerin dikkat etmesi gerekenler Etkinlikte yaptığı konuşmada doğru bir lise tercihinin öğrencileri, doğru bir üniversite tercihine de götüreceğinin altını çizen Çevik, “Veliler çocuklarını herhangi bir liseye kaydettirmeden önce mutlaka çocuklarının ortaokuldaki öğretmenleriyle görüşmeli, onlardan fikir almalı. Sırf kulaktan dolma bilgilerle bir lise seçip, çocuğu oraya kaydettirmeye çalışmak doğru olmaz” diye konuştu.

Yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak? Sürecin 2 Temmuz 2018 Pazartesi günü yerleştirmeye esas kontenjan tablolarının yayımlanmasıyla başlayacağını belirten Çevik şunları söyledi; “Öğrenci ve veliler 13 Temmuz 2018 Cuma gününe kadar tercihlerini yapılabilecek. Ardından yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı 30 Temmuz 2018 Pazartesi gününe kadar bir sessizlik dönemi olacak ki bu aralıkta özel öğretim kurumları ve yetenekle öğrenci alan okullar kayıtlarını alabilecek.

6 Ağustos-8 Eylül 2018 tarihlerini kapsayan nakil sürecinde, tam dört adet nakil dönemi olacak. Bu dönemde tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk iki okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla üç okul tercihinde bulunabilecek.” Çocuklar kendilerini benzersiz hissedecek!

Bilgi Koleji’nde çocuklara kendilerini benzersiz ve değerli hissetmeleri, yaşam boyu başarıya ulaşmaları için rehberlik ettiklerini belirten Çevik, “Disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımıyla öne çıkan ‘a+5b Eğitim Modeli’nde; akademik gelişime ek olarak beş beceri olan İngilizce, bilişim, sanat, spor ve kişisel gelişimi hedefliyoruz.

Bu eğitim modelinde bilginin oyunlaştırılarak pratiğe dönüştürülmesinin yanı sıra akademik gelişimin her öğrencide zirveye ulaşmasını sağlamaya yönelik metotlarla eğitim veriyoruz. Bu modelle çocuklar akademik başarıyla birlikte, İngilizceyi akıcı konuşup, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabiliyor. Spor ve sanatla ilgilenerek büyüyen çocuklar kişisel gelişimlerini tamamlayıp, özsaygılı, özgüvenli, sorumluluk bilinci gelişmiş, mutlu gençler olarak hayata hazırlanıyor” dedi.





İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109