KOÇ ÜNİVERSİTESİ ANADOLU’DA YENİ BURSİYERLERİNİ ARIYOR

Koç Üniversitesi ailesinin parçası olmaya davet ediyor. Anadolu Bursiyerleri Programı’na yapılan başvurular, Başvurular, 30 Haziran’a kadar devam edecek.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ ANADOLU’DA YENİ BURSİYERLERİNİ ARIYOR
 KOÇ ÜNİVERSİTESİ ANADOLU’DA YENİ BURSİYERLERİNİ ARIYOR

Koç Üniversitesi ailesinin parçası olmaya davet ediyor. Anadolu Bursiyerleri Programı’na yapılan başvurular,  Başvurular, 30 Haziran’a kadar devam edecek.
Koç Üniversitesi, ülke genelinde başarılı ve ihtiyaç sahibi gençleri üstün eğitim imkânlarıyla buluşturma hedefiyle, 2011 yılında başlattığı “Anadolu Bursiyerleri Programı” ile nitelikli eğitime erişim imkânını, her yıl çok sayıda öğrenciye ulaştırmaya devam ediyor.Bu kapsamda, maddi imkânı kısıtlı olan başarılı bursiyer adaylarını

Koç Üniversitesi ailesinin parçası olmaya davet ediyor. Anadolu Bursiyerleri Programı’na yapılan başvurular, adayların üniversite giriş sınavında elde ettikleri başarının yanı sıra, katıldıkları sosyal faaliyetler, öğretmenlerinden aldıkları referanslar, yazdıkları kompozisyonlar, ailelerinin maddi gelir düzeyi ve bulundukları bölgenin sosyo-ekonomik durumuna göre değerlendiriliyor. Başvurular, 30 Haziran’a kadar devam edecek.

Nitelikli eğitime erişimde fırsat eşitliği misyonuyla 2011 yılında hayata geçirilen “Anadolu Bursiyerleri Programı”, başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisi adaylarını Koç Üniversitesi çatısı altında hak ettiği eğitim imkânlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Ülkemizin dezavantajlı bölgelerinde, kısıtlı eğitim imkânlarıyla üniversiteye hazırlanarak yerleştirme sınavında en üst yüzde 3’lük dilim içinde olduğu halde çeşitli imkânsızlıklar nedeniyle Koç Üniversitesi’nde eğitim görme hakkı elde edemeyen bursiyer adaylarına bir fırsat sunan “Anadolu Bursiyerleri Programı”, bugün diğer yükseköğrenim kurumlarında da benzer uygulamaların başlamasına öncülük ediyor.


Programın Başvuru Süreci

Anadolu Bursiyerleri Programı’na yapılan başvuruların değerlendirmesinde adayların üniversite giriş sınavında elde ettikleri başarının yanı sıra, katıldıkları sosyal faaliyetler, öğretmenlerinden aldıkları referanslar, yazdıkları kompozisyonlar, ailelerinin maddi gelir düzeyi ve bulundukları bölgenin sosyo-ekonomik durumu gibi pek çok faktör titizlikle inceleniyor. Tüm adayların üniversiteye giriş sınavının ilgili puan türünde Koç Üniversitesi’ne yerleşebilecek başarı sırasına sahip olmaları bekleniyor. Ortaöğretim diploma notu en az 4.0/5.0 olan adaylar öncelikli olarak değerlendiriliyor.

30 Haziran’a kadar başvurusunu internet sayfası üzerinden tamamlayan adayların, YKS sonuçları açıklandıktan sonraki 12 saat içinde, sınav sonuçlarını ve sonuç belgesinin elektronik kopyasını internet sitesi üzerinden başvuru sistemine yüklemeleri gerekiyor. Aday öğrencilerin gönderdiği dosyalar Koç Üniversitesi tarafından oluşturulan komisyon tarafından ön elemeye tabi tutuluyor. Ön elemeyi geçen adaylar, değerlendirme sürecinin ikinci aşaması olan mülakatlara adavet ediliyor. Mülakat sonucunda burs programından faydalanmaya hak kazanan adaylar, destekleyici şahıs veya kurumun bursiyeri olarak üniversite bünyesine katılıyor.


Bursun Kapsamı

Anadolu Bursiyerleri Programı’ndan yararlanmaya hak kazanan öğrenciler öğretim ücretinin tamamından muaf olarak, yurtlarda 3-4 kişilik odalarda ücretsiz konaklamaya, öğretim süresince ders kitabı giderlerinin karşılanmasına ve aylık cep harçlığı edinmeye hak kazanıyor. Burs hakkı normal eğitim süresince devam ediyor. Bu süre, Yabancı Dil Hazırlık Programı artı dört yıllık lisans eğitimi olarak tanımlanıyor.Tıp Fakültesi öğrencileri ise hazırlık eğitimi sonrası 6 yıllık Tıp eğitimi süresince burstan yararlanabiliyorlar.Çift anadal yapan öğrencilerin burs hakkı bir yıl uzayabiliyor.


Prof. Dr. Umran İnan: “Parlak dimağları vizyonumuzu paylaşan bağışçılarla buluşturuyoruz.”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Koç Üniversitesi Rrektörü Prof. Dr. Umran İnan, programın eğitimde fırsat eşitliğini yaygınlaştırma misyonunu taşıdığını ve projenin iş dünyasının farklı sektörlerini Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gelen gençlerle ortak bir paydada buluşturduğunu belirtti. Prof. Dr. İnan şöyle konuştu; “2011 yılında 14 öğrenciyle başlattığımız Anadolu Bursiyerleri Programı’yla bugün 606 öğrenciye ulaştık. Programla, ülke genelinde başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere erişebilmeyi ve onları Koç Üniversitesi çatısı altında en iyi eğitim imkânlarıyla buluşturabilmeyi amaçlıyoruz. Bağışçılarımızın desteğiyle oluşturduğumuz burs fonları, Anadolu’nun gelişmekte olan bölgelerinde geleceğe heyecan ve umutla bakan fakat maddi imkânsızlıklar sebebiyle donanımlı eğitim olanaklarıyla buluşamayan başarılı öğrencilere üniversitemizin sunduğu imkânlardan faydalanma fırsatı sağlıyor, onları hayallerine bir adım daha yaklaştırıyor.

Anadolu Bursiyerleri Programı’yla dünyanın lider üniversitelerinde olduğu gibi, ülke genelindeki başarılı öğrenciler, üstün eğitim imkânlarıyla buluşarak topluma yarar sağlayacak bireyler olarak yetişiyorlar. Bir başka deyişle, amacımız ülkemizin en parlak dimağlarını vizyonumuzu paylaşan bağışçılarla buluşturarak, onlara eğitimde fırsat eşitliği sağlamaktır.

250’den fazla bağışçı kurum ve 1.000’e yakın şahsi bağışçının destekleriyle her geçen yıl büyüyen “Anadolu Bursiyerleri Programı”, 2019 yılında Türkiye’nin tüm illerinden toplam 6.500 başvuru alarak, bugüne kadar 150 mezun verdi. Mezunların çoğu, kariyerlerine Türkiye’nin önde gelen kurumlarında ve uluslararası firmalarda başlarken diğerleri ise dünyanın en iyi üniversitelerinde akademik kariyerlerine devam ediyor.

Bursiyerlerin hayatlarına kazandırdığımız eğitim ve gelişim fırsatlarını görerek mutlu oluyor, onlarla iftihar ediyoruz. Toplumsal sorumluluk misyonumuzu paylaşan bağışçılarımızın katkılarıyla bu pırıl pırıl gençleri, ülkemizin geleceğinin belkemiği görevi görecek aydınlarımız olarak topluma kazandıracağımız için heyecan duyuyoruz. Üniversitemize bağışçılarımız tarafından aktarılan kaynakların topluma doğrudan olumlu katkı sağlayan gerçeklere dönüşmesini izlemek bizleri gururlandırıyor. Vizyonumuzu paylaşan bağışçılarımıza değerli katkıları için teşekkür ediyor, tüm hayırsever kişi, kurum ve kuruluşları “Anadolu Bursiyerleri Programı”na destek vererek toplumumuzun gelişimine katkı sağlamaya davet ediyoruz.”


Zeynep Başak Çivi: “Adayları ve hayırseverleri ailemizin parçası olmaya davet ediyoruz.”

“Anadolu Bursiyerleri Programı’yla” eğitimde fırsat eşitliğine duyulan ihtiyacı yakından gözlemlediklerini, geleceğine heyecanla bakan gençlerin hayallerine ortak olduklarını belirten Koç Üniversitesi Kurumsal İlişkiler ve Kaynak Geliştirme Direktörü Zeynep Başak Çivi, “Toplumumuza donanımlı mezunlar kazandırma heyecanıyla çıktığımız bu yolda vizyonumuzu paylaşan bağışçılarımız sayesinde giderek daha çok sayıda öğrenciyi hayal ettikleri geleceğe yakınlaştırıyoruz. Başarılı öğrencilerin hayal ettikleri öğrenim ortamına kavuşmaları ve ideallerindeki eğitimi alabilmeleri için Anadolu Bursiyerleri Programı adeta bir umut kaynağı oldu. Programımıza her yıl ülkemizin dört bir köşesinden başvuruda bulunan binlerce bursiyer adayı eğitimde fırsat eşitliğine duyulan ihtiyacın altını çiziyor.Bizler de geleceğine umutla bakan ve potansiyelini değere çevirme heyecanı taşıyan öğrencileri üniversitemizin nitelikli eğitim imkânlarıyla buluşturarak toplumumuza değer katacak bireyler olarak yetişmelerine destek olmanın mutluluğunu taşıyoruz.” dedi.

Koç Üniversitesi Anadolu Bursiyerleri Programı ve başvuru takvimi hakkında daha fazla bilgi için: https://anadolubursiyerleri.ku.edu.tr/


Koç Üniversitesi Hakkında

1993 yılında, en yetkin mezunları yetiştirmek, bilimin sınırlarını ilerletmek ve bu alanlarda ülkemize, insanlığa ve Türkiye'ye hizmet etmek misyonuyla kurulan Koç Üniversitesi, uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurumdur. 22 lisans, 29 yüksek lisans ve 26 doktora programı bulunan Koç Üniversitesi'nde lisans programındaki öğrencilerin yüzde 53’ü burslu olarak eğitim görmektedir. Koç Üniversitesi'nde öğrenim gören 7.727 öğrenci bulunuyor. Koç Üniversitesi’nin lisans ve yüksek lisans programlarından bugüne değin 14.000’den fazla öğrenci mezun oldu. Koç Üniversitesi, dünya standartlarında geniş laboratuvar, bilgi işlem ve araştırma olanaklarıyla, öğretim üyesi başına düşen bilimsel makale sayısında Türkiye'deki eğitim kurumlarının arasında en üst sıralarda yer alır.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109