Kadıköy Maarif'in İlkokulu Açılıyor…

Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV, 59 yıllık köklü geçmiş ve ortak kültürü olan Kadıköy Maarif Camiası'nın ilkokulunun kapılarını Ataşehir'de açmaya hazırlanıyor.

Kadıköy Maarif'in İlkokulu Açılıyor…
Kadıköy Maarif'in İlkokulu Açılıyor…

Eğitim dünyamızda Vakıf okulu kimliği ile önemli bir alternatif

Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı  KALEV, 59 yıllık köklü geçmiş ve ortak kültürü olan Kadıköy Maarif Camiası'nın ilkokulunun kapılarını Ataşehir'de açmaya hazırlanıyor.
 
KALEV,  Kadıköy Anadolu Lisesi'nden gelen sosyal ve kültürel değerlerin oluşturduğu nitelikli ve ayrıcalıklı eğitim anlayışını ilkokul çağındaki çocuklarla paylaşacak  olmanın heyecanını yaşıyor. Eylül ayında Ataşehir'de açılacak olan ilkokul, 59 yıllık Kadıköy Maarif geleneğinden  ve kültüründen gelen akademik önceliklerini çağdaş bir çizgiyle geleceğe taşımayı hedefliyor.

Çocukların özgüven duygularının sürekli beslendiği bir eğitim anlayışıyla yola çıkan "Kadıköy Maarif  İlkokulu", "çocukluğa saygı" prensibi ile çocukların kendini tanımasına ve kendini fark etmesine yardımcı olmayı en temel görevi olarak görüyor.

Kadıköy Maarif geleneğinin en temel niteliklerinden birisi olan etkili yabancı dil eğitim programı Kadıköy Maarif'li akademisyenlerden ve eğitimbilimcilerden oluşan Akademik Danışma Kurulu'nun yaptığı çalışmalarla ilkokul için özel olarak hazırlandı. Çocukların Türkçe'yi doğru bir şekilde öğrenmelerinin ve kullanmalarının yanı sıra  anadil seviyesinde İngilizce bilgisini ve ikinci bir dili kazanmalarını hedefleyen Kadıköy Maarif  İlkokulu'nda, dil becerisinin ve yabancı dil bilgisinin dünyaya açılan bir kapı olduğuna inanılıyor.

Güçlü rehberlik hizmetiyle verdiği eğitimin kalitesini yükseltmeyi hedefleyen KALEV,  her çocuğa kendine özgü yolculuğunda ona destek olan ve yolunu aydınlatan bir rehberlik anlayışı sunmaya hazırlanıyor.

Okul binası, eski Ataşehir'in merkezinde, seçkin konut projelerinin arasında, İstanbul'un en önemli şehir parklarından biri olan Ataşehir Kent Park projesi yanında sakin ve huzurlu bir konumda yer alıyor. 55 metrekarelik sınıflarıyla öğrencilerine "sınıf" anlayışının ötesine taşınmış bir "öğrenme alanı" anlayışı ile benzersiz bir eğitim olanağı sunan KALEV, sınıflarını sadece bilgi aktarımı yapılan yerler değil, bilginin deneyimlendiği öğrenme ortamları olarak kullanmanın önemine inanıyor.
  
Okulda, çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimleri de çok önemseniyor. Sunulan çok yönlü etkinlikler ve faaliyetlerle, çocuklar, içlerindeki farklı renkleri ortaya çıkarabilmeleri için teşvik ediliyor.
 
Böylelikle; Kadıköy ve Ümraniye'de açılan "yabancı dil eğitim merkezleri"nden sonra ilköğretim okulu ile Kalev'in nitelikli eğitim anlayışı yeni bir kulvara daha taşınıyor.

Bir Eğitim Vakfı olarak KALEV, eğitime ve eğitimciye ve öğrenciye değer veren eğitim anlayışı ile yaptığı bu yatırımdan elde ettiği tüm geliri Vakıf amaçları doğrultusunda yine eğitime aktaracak. 
 
Rekabetin dışında ve üzerinde konumlanacak olan gerçek bir Vakıf okulu olarak faaliyet gösterecek olan ilkokulda, Kadıköy Maarif gelenekleri ve değerleri ile çağdaş, ezberden uzak, öğrenmekten keyif alan, çocuk eksenli eğitim modeli hayata geçirilecek.

 Adres : Atatürk Mahallesi, Ataşehir Bulvarı No: 23/C Blok Ataşehir

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109