İŞSİZLİK KADER DEĞİL! ÇÖZÜM ÜCRETSİZ EĞİTİMLERDE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları İSMEK’in 19 yıldan bu yana verdiği ücretsiz eğitimler sayesinde pek çok kişi meslek sahibi olurken; piyasaların ihtiyaç duyduğu işgücü de İSMEK’te yetişiyor.

İŞSİZLİK KADER DEĞİL! ÇÖZÜM ÜCRETSİZ EĞİTİMLERDE
İŞSİZLİK KADER DEĞİL! ÇÖZÜM ÜCRETSİZ EĞİTİMLERDE

Çağın ortak sorunu işsizlik. İlköğretim ya da lise eğitiminden sonra herhangi bir konuda eğitim almayan, var olan yeteneklerini geliştiremeyen, uzmanı olduğu bir alanda çalışamadığı için de gerekli mesleki tatmini ve istediği ücretleri alamayan pek çok kişinin çözümü, ücretsiz mesleki eğitimlerde gizli. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları İSMEK’in 19 yıldan bu yana verdiği ücretsiz eğitimler sayesinde pek çok kişi meslek sahibi olurken; piyasaların ihtiyaç duyduğu işgücü de İSMEK’te yetişiyor. 

Kişisel ve toplumsal olarak bilgi, beceri ve yeterliliklerin geliştirilmesi için “beşikten mezara” kadar devam etmesi gereken öğrenme kültürünü 19 yıldır İstanbullulara sunan İSMEK, sektöre önemli sayıda iş gücü yetiştiriyor. Branş sayısını her geçen yıl arttıran ve sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitimler veren İSMEK’te bugüne kadar 1 milyon 856 bin kişi eğitim alırken pek çok kişi de meslek sahibi oldu. 

Nitelikli insan gücünü sektörle buluşturan İSMEK

Tüm dünyada meslek eğitiminin önemi de giderek artıyor. Meslek eğitimine önem veren ülkelerde, eğitim programları işgücü piyasasının talepleri göz önünde tutularak hazırlanıyor. Gerek zorunlu eğitim sürecindeki bireylerin, gerekse yetişkinlerin meslek eğitimindeki tek ortak amaç, ekonomiye nitelikli, donanımlı işgücü kazandırmak.

İSMEK, piyasanın ihtiyaç duyacağı kalifiye eleman yetiştirmek ve işsiz olan gençleri iş piyasasına kazandırmak adına önemli eğitimler veriyor. Bu eğitimler arasında en öne çıkanı ise İSMEK Mesleki Uzmanlık Merkezleri.

İleri düzeyde mesleki eğitimler verilen mesleki uzmanlık merkezlerinde pek çok İstanbullu meslek ediniyor. İSMEK, Bahçelievler-Yenibosna, Şişli-Mecidiyeköy, Gaziosmanpaşa, Fatih Yavuzselim, Üsküdar Ahmediye, Yeşilova Mesleki Uzmanlık Merkezi olmak üzere altı ayrı merkezinde kursiyerlerine mesleki eğitim ve uygulama fırsatı sunuyor. İSMEK’in Mesleki Uzmanlık Merkezlerinde verdiği eğitimlerin ardından da pek çok İstanbullu iş dünyasına katılıyor. Bu konuda pek çok başarı hikâyesine de sahip olan uzmanlık merkezlerinde çok çeşitli eğitimler yer alıyor.
İSMEK Mesleki Uzmanlık Merkezleri’nde eğitimler: Bilişim Teknolojileri, Grafik ve Fotoğraf, Matbaa, Muhasebe ve Finansman, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Giyim Üretim Teknolojileri Pazarlama ve Perakende, Konaklama ve Seyahat, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Harita-Tapu-Kadastro, Makine Teknolojisi, Halkla İlişkiler ve Organizasyon, Radyo-Televizyon ana alanlarında veriliyor.

Bu alanlarda verilen eğitimlerden öne çıkanlar arasında ise; Web Tasarımı, 3 Boyutlu Nesne Modelleme, Bilgisayar Destekli Muhasebe, İllüstrasyon, Grafik Desen Çizimi, İki Boyutlu Çizim (Autocad), Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Yaş Pasta Yapımı, Sahne Makyajı, Foto Epilasyon (IPL) Eğitimi, Emlak Danışmanlığı, Bilgisayarlı Modelistlik, Stilistlik, Artistik Çizim Drapaj, Çanta Ayakkabı Dikimi, Moda Portfolyosu Hazırlama gibi branşlar yer alıyor.

Verdiği mesleki eğitimlerle ülke ve şehir ekonomisine dolaylı yoldan katkıda bulunan İSMEK bu yıl yeni bir proje başlattı. İSMEK bünyesinde hizmet veren İstihdam Rehberliği birimi, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler ile eleman arayışında olan firmaları buluşturmaya başladı.

İSMEK’le Hayat Boyu Öğren ve Çağa Ayak Uydur

İSMEK’te meslek eğitimlerinin yanı sıra bireylerin çağın ihtiyaçları doğrultusunda, hızla gelişen ve değişen sosyal ve kültürel hayattaki değişmelere ayak uydurabilmesi içinde önemli eğitimler veriliyor. Bilişim teknolojileri alanında “Bilgisayar Kullanımı”, “İleri Ofis Programları”, “Bilgisayarda Dokuman Hazırlama", yabancı diller alanında “İngilizce”,  “Almanca”, “Japonca”, “İspanyolca”, “İtalyanca”, “Rusça”, Arapça’’, kişisel gelişim alanında  “İş Hayatında İletişim”, “Diksiyon”, “Girişimcilik”  gibi eğitimler bu eğitimlerden sadece birkaçı.

İSMEK bu eğitimler ile kişilerin daha uzun süre çalışma hayatında kalmalarına, iş yaşamında verimliliklerinin artmasına ve değişen iş ve yaşam koşullarına daha hızlı uyum sağlamalarına yardımcı olurken İstanbullular, hayat boyu öğreniyor.

İSMEK EĞİTİM MERKEZLERİ ADRES VE TELEFONLARI

İSMEK EĞİTİM MERKEZLERİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER