Gençliğin Davos’unda Türkiye’yi Işıklılar temsil etti

Almanya’nın Kiel şehrinde düzenlenen Genç Ekonomi Zirvesi’ne Türkiye’den sadece FMV Erenköy Işık Lisesi öğrencileri katılma hakkı kazandı.

Gençliğin Davos’unda Türkiye’yi Işıklılar temsil etti
 Gençliğin Davos’unda Türkiye’yi Işıklılar temsil etti

Almanya’nın Kiel şehrinde düzenlenen Genç Ekonomi Zirvesi’ne Türkiye’den sadece FMV Erenköy Işık Lisesi öğrencileri katılma hakkı kazandı. Türk öğrenciler 2 günlük zirvede, “Mali Yönetişim: Küresel Maliyeyi Kapsayıcı ve Yeşil Kılmak’ projesini sunarak büyük beğeni topladı.

Leibniz Information Centre for Economics tarafından Joachim Herz Stiftung ve Kiel Institute for the World Economy işbirliği ile geçtiğimiz hafta düzenlenen Genç Ekonomi Zirvesi’nde Türk öğrencilerin projesi ilgi gördü.

Kiel’de düzenlenen ve bu yıl 2’cisi gerçekleştirilen zirveye Alman okulları dışında katılma hakkı kazanan tek okul Türkiye’den FMV Erenköy Işık Lisesi oldu. 2 günlük zirvede Işıklı öğrenciler, global olarak sadece zenginleri değil, alt gelir gruplarını da koruyacak bir ekonomik sistem oluşturulmasını ve iklim değişikliği gibi dünyayı ilgilendiren konularda yatırım yapan kurum ve kuruluşları desteklemeyi önerdi. Işıklı öğrencilerin büyük ilgi gören projesini, Arda ADALI, Aysen AYKUT, Selin ŞENBAYRAK, İdil UĞURLU, Irmak ERDEN, Adnan Cem KIRAL, Doğa DÜZGÖREN ve Nilsu YILDIZ sundu.

On dört Alman okulu arasında uluslararası davet alan tek okul olma hakkını kazanan FMV Erenköy Işık Lisesi öğrencileri, yaz boyunca mikrofinans ve sürdürülebilirlik konuları üzerinde araştırma yaparak zirveye hazırlandı.

Zirvede sunulan projeler arasından en fazla beğeni alan uygulanabilir projeler oylanarak seçilecek. Ödül olarak, kazanan okul önümüzdeki sene Berlin’de yapılacak olan zirveye direkt katılma hakkını kazanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109